Portoroški hoteli na zimski dremež

V prihodnjih tednih bo Portorož, kot praviloma v drugi polovici januarja vsako leto, ponujal okrnjeno izbiro hotelov. V Hotelih Bernardin z današnjim dnem zapirajo vse svoje hotele v Portorožu, čas zaprtja pa bo različen. Najkrajši predah bo v petzvezdičnem Grand hotelu Bernardin, saj bo vsega skupaj zaprt le borih pet dni ali še manj.

Najmanj časa, vsega skupaj le nekaj dni v januarju,  bo zaprt portoroški Grand hotel Bernardin. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Najmanj časa, vsega skupaj le nekaj dni v januarju, bo zaprt portoroški Grand hotel Bernardin. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PORTOROŽ > Po večjem obisku konec leta in v začetku novega leta za drugo polovico januarja velja, da je povpraševanje gostov skromno. Obdobje “posta” hoteli izkoristijo za to, da zaprejo vrata in se lotijo vsaj tekočega vzdrževanja, če že ne večjih posegov. Družba Istrabenz Turizem se je tako lani ob tem času lotila temeljite prenove Grand hotela Portorož, za nekaj časa pa je zaprla tudi ostale hotele (ne vseh hkrati). Kako bodo letos njihovi hoteli odprti oziroma zaprti, za zdaj še niso povedali, medtem ko so v Hotelih Bernardin to že dorekli. “Hoteli po zelo dobro zasedenih praznikih konec leta prehajajo januarja v obdobje nizke sezone. Januarja bo pretežno odprt Grand hotel Bernardin - zaprt bo namreč samo pet dni, ostali hoteli bodo zaprti,” pravijo v Hotelih Bernardin. Ponovno odpiranje hotelov je predvideno od konca januarja dalje. V tem obdobju se bodo lotili tekočih vzdrževalnih del, tržne aktivnosti za pridobivanje novih poslov in strank pa potekajo ves čas.

Prihodnjo nedeljo bo vrata zaprl tudi petzvezdični hotel Kempinski Palace, ki je bil prejšnji teden, denimo, zaseden 30-odstotno. Zaprt bo do 6. marca.

V Piranu je vrata prejšnji četrtek zaprl hotel Tartini. Zaprt bo do 12. februarja, ves čas pa bo delovala njihova Taverna v pritličju stavbe. Drugi piranski hotelirji prisegajo na drugačno prakso. V hotelu Piran tudi letos nadaljujejo usmeritev delovanja prav vse dni v letu.

SONJA RIBOLICA


Najbolj brano