Popuščanje pri občinskih privezih

Predsednik odbora civilne iniciative Gibanje za pravice čolnarjev v Mestni občini Koper Vladimir Savarin se je v petek sestal z v. d. direktorja Komunale Koper Gašparjem Gašparjem Mišičem. Govorila sta o napovedanih spremembah cen najema privezov.

Vladimir Savarin  Foto: Nataša Hlaj
Vladimir Savarin  Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Nekatere uporabnike občinskih privezov je razjezila informacija, da bodo morali za priveze na plavajočih pomolih plačevati višjo ceno. Gre za najemnike, ki so jih ob urejanju novih priveznih mest preselili in jim takrat obljubili, da jim zaradi tega ne bo treba plačevati višje cene. Zdaj so v Komunali, ki upravlja z občinskimi pristanišči, plovila prerazporedili po tipu in velikosti, zato so morala plovila nekaterih uporabnikov ostati na dražjih lokacijah.

“Na sestanku je bil tudi župan Boris Popovič , ki je razumel naše pomisleke. Dogovorili smo se, da bodo višjo ceno plačevali le tisti, ki so vmes kupili večje plovilo,” je zadovoljen Vladimir Savarin. S Komunalo se je dogovoril tudi, da bodo v mandraču Badaševica namestili ograjo, ki bo ločevala pasje sprehajališče od obale. Mišič pa je Savarinu še zagotovil, da bodo lahko predstavniki civilne iniciative sodelovali pri pripravi novega odloka o občinskih pristaniščih. NH


Najbolj brano