Popovič ponudil prvo stanovanje na Škofijah

Koprski župan Boris Popovič je po včerajšnjem zboru krajanov Škofij danes predlagal prvo rešitev za namestitev ene begunske družine, so sporočili iz koprske občine.

Stanovanje je last Javnega stanovanjskega sklada Mestne 
občine Koper, nahaja pa se v stanovanjskem bloku v središču 
Škofij. Foto: Vojko Rotar
Stanovanje je last Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper, nahaja pa se v stanovanjskem bloku v središču Škofij. Foto: Vojko Rotar

ŠKOFIJE > Župan Mestne občine Koper Boris Popovič in državni sekretar ministrstva za notranje zadeve Boštjan Šefic sta včeraj sklenila, da se bodo še naprej dogovarjali, tudi o predlogih, ki jih bo pripravila občina.

Krajane naj bi o rezultatih pogovorov seznanili čez deset dni, koprski župan pa je danes predlagal, da prvo begunsko družino namestijo v stanovanje na Škofijah, ki naj bi bilo ustrezno za 4 ali 5-člansko družino. Stanovanje je last Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper, nahaja pa se v stanovanjskem bloku v središču Škofij, dodajajo na koprski občini.

“Župan je obljubil, da bo Mestna občina Koper poiskala primerna stanovanja za družine, se pravi za teh 50 ljudi, ki naj bi prišli v Mestno občino Koper. Takoj ko bomo od ministrstva izvedeli, za koliko družin gre, bomo tudi vedeli, koliko stanovanj je potrebnih. Danes smo začeli s prvimi aktivnostmi v krajevni skupnosti Škofije,” je povedala direktorica koprske občinske uprave Sabina Mozetič.

Spletno uredništvo


Najbolj brano