MOK: Ankarančani, gre za prevaro

Ankarančani so danes zjutraj v poštne nabiralnike prejeli predvolilno obarvane letake, za katerimi naj bi stala stranka župana Borisa Popoviča Koper je naš oziroma njena novoustanovljena sestrska stranka Ankaran je naš. Iz koprske občine so sporočili, da gre za prevaro in da so že podali prijavo pristojnim službam.

Ankarančani so danes zjutraj v poštne nabiralnike prejeli predvolilno obarvane letake
Ankarančani so danes zjutraj v poštne nabiralnike prejeli predvolilno obarvane letake 

KOPER > Na letaku je logotip stranke Koper je naš in fotografije Anta Guberca, ki naj bi bil nosilec liste Ankaran je naš, predsednik stranke Koper je naš in stranke Ankaran je naš Boris Popovič ter županski kandidat Ankarana Gašpar Gašpar Mišič.

Župan Boris Popovič se je na potegavščino odzval: “Res ste bogi in to dokazujete že vsa ta leta, vaš šef pa je prešel od junaka do bedaka še precej prej kot sem sam predvideval.”

Ankarančane vabijo, da se pridružijo kot kandidati za svetnike v Ankaranu, poleg tega jih nagovarjajo tudi, da bi na upravni enoti podpisali soglasje za bivanje večjemu številu oseb, ki bi za čas lokalnih volitev v Ankaranu potrebovali uradno prijavljeno stalno prebivališče. Na hrbtni strani je tudi ponaredek uradnega občinskega dokumenta, pod katerim naj bi bil podpisan koprski župan, katerega naj bi pripravil občinski urad za splošne zadeve in kateri naj bi bil sprejet 23.6. 2014.

Odzval se je tudi Gašpar Gašpar Mišič, ki je dejal, da očitno za to akcijo stojijo tisti samooklicani vladarji Ankarana, ki že vrsto let zavirajo razvoj Ankarana, a zdaj očitno več niso tako prepričani sami vase in zato, namesto, da bi svojo energijo uporabili za dobrobit krajank in krajanov Ankarana, zdaj ustvarjajo umetnega sovražnika po načelu skregaj in vladaj.

“V Mestni občini Koper prebivalcem KS Ankaran, pa tudi širši javnosti sporočamo, da gre očitno za zlonamerno potegavščino. Ugotavljamo, da so avtorji letaka protizakonito in v nasprotju z določili občinskega Odloka o grbu, znaku, zastavi in drugih elementih celostne podobe Mestne občine Koper na letaku uporabili grb Mestne občine Koper, prav tako so na hrbtni strani letaka ponaredili uraden občinski dokument. Mestna občina Koper je zaradi očitnega kršenja Zakona o volilni in referendumski kampanji že podala prijavo na Inšpektorat za notranje zadeve, o tem pa obvestila tudi policijo, tožilstvo, Informacijskega pooblaščenca in Komisijo za preprečevanje korupcije,” so sporočili iz koprske občine.

NR


Najbolj brano