Ponudba občine se Marini zdi neresna

Piranska občina bi Marini Portorož za zemljišča v Parku Sonce v Luciji plačala 32 evrov za kvadratni meter oziroma 446.000 evrov za celotno zemljišče. “To je neresno,” pravi direktor Marine Sebastjan Selan.

Večji del parka na levi strani leži na zemljišču Marine, ožji pas 
na desni strani je občinski.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Večji del parka na levi strani leži na zemljišču Marine, ožji pas na desni strani je občinski.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LUCIJA > Ponudbo piranske občine za odkup skoraj 1,4 hektarja veliko zemljišče, na katerem je urejen Park Sonce v Luciji, bo Marina zavrnila, pravi Sebastjan Selan. Kaj se bo zgodilo prihodnji konec tedna, ko se bo 17. januarja iztekel odpovedni rok pogodbe za park, pa še ne želi napovedovati. Ko je Marina pred pol leta odpovedala zakupno pogodbo z občino, je dejal, da želijo zemljišče prodati.

Prvič je občina ponudbo za odkup Marini poslala septembra in ponudila toliko kot zdaj - 32 evrov za kvadratni meter, kar za celotno zemljišče nanese 446.000 evrov. Ker je bilo to daleč od 3,6 milijona evrov, za kolikor so zemljišče ocenili v Marini, naj bi obe strani skušali skleniti kompromis. A iz tega ni bilo nič.

Zdaj je občina ponudbo ponovila, kljub temu da je Selan že prvič dejal, da je nesprejemljiva. “Ocenili smo, da ni novih okoliščin, ki bi spremenili dano ponudbo. Podkrepili smo jo še s cenitvijo Geodetske uprave, ki je še nižja,” utemeljuje direktorica piranske občinske uprave Janja Pavšič. Gurs je izračunal, da je 13.961 kvadratnih metrov parka vrednih 387.418 evrov.

Da je 32 evrov primerna cena za kvadratni meter parkovne površine, pravijo tudi poznavalci nepremičninskega trga. Krepko višja, tudi do petkrat, pa bi bila, če bi bilo zemljišče namenjeno gradnji.

Dogovor občine in Marine, od katerega bi največ imeli krajani Lucije, ki radi zahajajo v park, naj bi bil še vedno možen, je slišati. Hkrati pa so v parku dan in noč prisotni varnostniki, ki jih je tja poslala občina. Poleg tega občina zahteva, da ji Marina povrne dobrih 270.000 evrov, kolikor je imela stroškov z urejanjem parka. “Zakupno pogodbo za območje, kjer smo uredili park, smo sklenili za pet let, nekorektno je, da jo je Marina po desetih mesecih odpovedala,” Janja Pavšič utemeljuje zahtevek.

Na drugi strani pa je Marina v park poslala geodete, ki so izmerili njeno parcelo in določili mejnike. HR


Najbolj brano