Ponudb za Cafe Teater (še) ni

Lokal Cafe Teater v Piranu, ki je zaprt od jeseni, bo - kot kaže - dobil novega najemnika v drugi polovici januarja. Nato bo imel izbrani gostinec še tri mesece časa, da lokal opremi. Avditorij najemnika išče z javnim zbiranjem ponudb in pričakuje najmanj 2450 evrov mesečno.

Lokal Cafe Teater v Piranu, ki je zaprt od jeseni, bo - kot kaže 
- dobil novega najemnika v drugi polovici januarja. Foto: Katja Gleščič
Lokal Cafe Teater v Piranu, ki je zaprt od jeseni, bo - kot kaže - dobil novega najemnika v drugi polovici januarja. Foto: Katja Gleščič

PIRAN > Za zdaj za najem kavarne niso prejeli še nobene ponudbe, pričakujejo pa jih kar nekaj, pravi vršilec dolžnosti direktorja Avditorija Robert Mahnič.

Govoric, kdo vse se bo potegoval za najem lokala na elitni lokaciji v Piranu, je slišati kar nekaj. A portoroški gostinec Vejsil Hot je dejal, da se ne bo prijavil, v Eurotasu Aleksandra Jančarja, ki ima v lasti bližnji Hotel Piran, pa so se zavili v molk.

Je pa nek drug gostinec, ki ne želi biti imenovan, njegove kontakte pa hranimo v uredništvu, kritičen do pogojev razpisa. Najemnik bo namreč moral sam poskrbeti za opremo lokala in terase, ki jo bo pred tem odobrila komisija iz Avditorija, ne bo pa upravičen do povrnitve stroškov kakršnihkoli vlaganj. Avditorij bo moral soglašati z vsemi prireditvami v lokalu, njegovo delovanje pa bo moral najemnik prilagoditi programu bližnjega Gledališča Tartini. Poleg tega bo moral za gostinske storitve, ki jih bo pripravil po naročilu Avditorija, zagotoviti nižje cene. Vse to je veliko obvez in tudi stroškov za najemnika, na drugi strani pa lahko kadarkoli odpovejo pogodbo, meni gostinec in dodaja, da bodo vse te zahteve marsikoga odvrnile od najema.

Dolgoletnemu najemniku Bojanu Salomonu se je najemna pogodba za Cafe Teater iztekla konec novembra, lokal ob obali v Piranu pa je bil zaprt že pred tem, saj je sodni izvršitelj zaradi dolgov zarubil opremo. Zdaj Avditorij, ki je upravljalec lokala (ta je sicer v lasti piranske občine), novega najemnika išče z javnim zbiranjem ponudb. Od gostincev pričakuje, da bodo do 18. januarja za 150 kvadratnih metrov veliko kavarno s 120 kvadratnimi metri terase ponudili najmanj 2450 evrov mesečne najemnine. Doslej je najemnina znašala 3640 evrov mesečno, a jo je nova cenitev, ki so jo naročili v Avditoriju, znižala. Nato bo imel izbrani gostinec, ki bo sklenil pogodbo za deset let, še tri mesece časa, da kavarno opremi in odpre. HR


Najbolj brano