Policist je na kolesu hitrejši, pa še manj vroče mu je

Po zgledu sosednjih policijskih postaj imajo odslej v Izoli policista na kolesu. Kolo so zaupali vodji okoliša Izola-center Danijelu Zagorcu, ki je pridobitve zelo vesel, češ da ima tako boljši pregled nad območjem med avtokampom Jadranka in Simonovim zalivom.

Danijel Zagorac  ugotavlja prekrške in kazniva dejanja ter jih   preprečuje - na kolesu. Foto: Mirjana Cerin
Danijel Zagorac ugotavlja prekrške in kazniva dejanja ter jih preprečuje - na kolesu. Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Na tem območju je večina izolskih kopališč in prav na njih se poleti največ dogaja. “Čeprav je tatvin na kopališčih manj kot nekoč, se vseeno zgodita en ali dva neljuba dogodka na dan. Kopalci puščajo nahrbtnike v senci pod drevesi in se gredo kopat več deset metrov stran. Ker so si nahrbtniki podobni, včasih kdo katerega vzame tudi po pomoti, včasih pa namerno. V torek so tako okradli turista, ki je imel s seboj 400 evrov. Kopalci so preveč brezbrižni in nosijo s seboj na kopanje tudi mobilne telefone, vredne 600 evrov,” pojasnjuje Danijel Zagorac. Pri tem poudarja pomen preventive in samozaščite. Pravi tudi, da je naletel že na več primerov, ko je kopalcem zaradi hude vročine postalo slabo, zlasti starejšim.

Sam na kolesu laže prenaša vročino, kot bi jo peš. “Prav zaradi kolesa lahko nosim kratke hlače,” se pošali. S kolesom naredi več obhodov, z njim se pripelje tudi do najožjih mestnih ulic. Nenazadnje se hitreje odzove.

In kako so njegov nov način patruljiranja sprejeli Izolani? “Enim se zdim nenavaden, očitno so pozabili, da smo izolski policisti pred leti že imeli policiste na kolesu, vsaj za nekaj dni. Drugi me niti ne opazijo. Na splošno pa imam dober občutek.”

Kolo jim je čez poletje posodila piranska policijska postaja. Komandir izolske postaje Zdenko Deželak pravi, da bi jim prav prišlo še kakšno. Še bolj dobrodošle pa bi bile kadrovske okrepitve. “V Izoli zagotavljamo predvsem interventne naloge,” je jasen. MC


Najbolj brano