Policijski kolegi ga ne bodo pozabili

“Pretreseni smo nad tragičnim dogodkom, kljub temu, da se zavedamo, da se nam kaj takega lahko zgodi, tudi če smo še kako pazljivi. To se je izkazalo tudi v tem primeru. Naš Ivo ni bil na intervenciji, ampak je šel po birokratskih opravilih. In žal umrl,” je skrušeno povedal komandir koprske prometne policije Mitja Palčič.

Ivo Žnidarčič Foto: Danijel Cek
Ivo Žnidarčič Foto: Danijel Cek

MORETINI > O pokojnem policistu Ivu Žnidarčiču, ki ga je v ponedeljek v izolski bolnišnici zahrbtno umoril Darko Gregorič, ima samo pohvalne besede. “Bil je navdušen športnik, tekel je maratone, kolesaril, bil je tudi redni krvodajalec,” ga opisuje Palčič.

Pokojni Žnidarčič je leta 1999 opravil tečaj za policista v policijski akademiji v Tacnu in se zaposlil na policijski postaji Piran. Tam je služboval deset let, pred sedmimi leti pa se je pridružil koprskim prometnim policistom.

Najprej je bil običajen policist, pred dvema letoma pa je postal vodja patrulje.

Žnidarčič je bil sicer doma iz vasi Famlje v divaški občini, doma je imel očeta, brata in sestro, pred nekaj leti pa si je kupil stanovanje v Divači. Lastne družine si še ni ustvaril. S policijskimi častmi ga bodo pokopali na pokopališču v Vremskem Britofu.

DC


Najbolj brano