Poletje za priprave na jesenski koncert

Tulio Furlanič, koprski, no, škofjotski, glasbenik, bobnar in pevec, letošnje poletje v prvi vrsti posveča organizaciji jubilejnega koncerta ob petdeseti obletnici kariere.

Tulio Furlanič Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Tulio Furlanič Foto: Zdravko Primožič/Fpa

Koncert bo septembra na koprskem Titovem trgu. “Najprej je bilo treba od sodelujoče dvanajsterice glasbenikov dobiti potrditev, da so 19. septembra prosti. Naslednja skrb je bila, kdo bo organizator tega dogodka, tudi njega sem našel. Postavili smo stroškovnik in vsota me je za nekaj časa pustila brez besed. Sam tega ne bi zmogel, zato sem pričel iskati sponzorje ali pokrovitelje, ki bi sodelovali pri uresničitvi moje želje. Na mojo veliko srečo sem naletel na kar nekaj razumevanja in podpore, tako da koncert jeseni bo.”

Julija je s skladbo Bloody Mary nastopil na festivalu MMS, z zasedbo Rock the Pop sta z Marinom Legovičem imela nekaj nastopov, sicer pa so mu največ časa vzele priprave za koncert. Izbrati je bilo treba repertoar, določiti, katere pesmi bodo v duetu pele gostje ter posneti ves repertoar in ga razdeliti nastopajočim, da lahko vadijo, našteva poletne zadolžitve.

Pa ni Tulio Furlanič le glasbenik. Tudi likovna umetnost ga mika. “Od februarja sem član Likovnega društva Izola in se pridno seznanjam s tehnikami risanja ter že ustvarjam svoje slike ali risbe. Zato sem nabavil nekaj knjig in to je tudi, poleg dnevnih časopisov, edina literatura. V tednu pred koncertom mislim narediti mini razstavo v kavarni Loggia, pa še nekaj relikvij iz časov, ko sem nastopal z zasedbo Kameleoni, bo na ogled.”

Poletje je tudi čas, ko obira na vrtičku tisto, kar je narava vrnila za trud, ki ga je vložil v obdelovanje, sejanje in presajanje zelenjave. “Do danes je moj najtežji pomidor tehtal 610 gramov,” se pohvali.

Pa poletne radosti? Vendarle živi ob morju. “Na plaži ali v morju nisem bil že pet poletij. Malo skrbim tudi za kondicijo, predvsem z nordijsko hojo, saj moram vzdrževati kapaciteto pljuč, da mi ne bi zmanjkalo zraka, ko pojem in igram. Doma pa je moj veliki ljubitelj televizijski sprejemnik, ki me gleda, kako pred njim ure in ure spim.” AK


Najbolj brano