Poletje v Ankaranu so zaključili po istrsko

Občina Ankaran je letošnje poletje popestrila z bogatim kulturno-zabavnim programom, ki se je v soboto sklenil z Istrskim dnevom. Na plaži v Valdoltri se je tudi zadnji dan trlo obiskovalcev, ki so na stojnicah okušali tradicionalne istrske dobrote, na odru pa spremljali nastope kulturnikov.

Urška Bradaškja v predstavi Moja nona Ištrijanka Foto: Eva Branc
Urška Bradaškja v predstavi Moja nona Ištrijanka Foto: Eva Branc

ANKARAN > Od otroških predstav, branja poezije, gledališča na prostem, filmskih projekcij, telovadbe do pestrega glasbenega programa; vse to se je letos v okviru festivala Poletje v Ankaranu dogajalo na plažah v Valdoltri in na Študentu. Skoraj vsak dan poletja sta ti dve lokaciji poleg morja in plaže čez dan tudi v večernih urah vabili kulturnih in drugih dogodkov željno občinstvo.

Občina Ankaran se je niz dogodkov v sklopu festivala odločila zaključiti v domačem slogu - s sobotnim Istrskim dnevom. Ob 18. uri se je tako odprla istrska tržnica, kjer so obiskovalci lahko okušali tipične istrske dobrote, od oljčnega olja, vina, pršuta, sira do bobičev.

Na odru ob morju pa so nastopili folklorna skupina Oljka, mešani pevski zbor Obalca, Folklorna skupina Val, glasbena skupina Mi trije ter Urška Bradaškja in Rok Soczka Mandac v gledališki predstavi Moja nona Ištrijanka, s katero so se gledalci prek Sandrinega pripovedovanja o svoji noni Pini lahko vživeli ne le v svet istrskega melosa, temveč tudi zapletene in globoke družinske vezi.EB


Najbolj brano