Počitniške aktivnosti v Piranu in Kopru

Mediadom Pyrhani med počitnicami organizira počitniški program, prav tako se je šolarjem prilagodil tudi Pokrajinski muzej Koper s svojimi delavnicami.

Mediadom Pyrhani do 3. marca organizira počitniški program. Foto: Vir: Twitter Mediadom Pyrhani
Mediadom Pyrhani do 3. marca organizira počitniški program. Foto: Vir: Twitter Mediadom Pyrhani

PIRAN > Mediadom Pyrhani do 3. marca organizira počitniški program, ki vključuje projekcije filmov in ustvarjalnih delavnic za otroke in mladino. Danes in jutri bo ob 10. uri projekcija risanke Hokus Pokus Albert, v četrtek bo ob isti uri na ogled animirani film Zakaj (ni)sem pohrustal svojega očeta, v petek ob 10. uri pa kreativna delavnica Kje se skriva piransko obzidje? Vstop je prost ob predhodni prijavi.

Med šolskimi počitnicami bodo aktivni tudi v Pokrajinskem muzeju Koper. Danes bo možno obiskati dve stalni razstavi, in sicer Skozi spiralo časa ter Od amfore do žare, kjer bodo udeleženci spoznali značilnosti rimske vojske, ki je bila svoj čas izjemno organizirana. V večnamenskem prostoru bodo mladi ustvarjali še rimske čelade, ki bodo primerne tudi za maškarado. Jutri bo na vrsti še delavnica Ali znamo kvačkati?, ki pa bo na Gramscijevem trgu. Vodili jo bodo Vojka Vidakov, Klara Slavec in Boštjan Viler.

Obe delavnici sta primerni za šolarje med 8. in 12. letom starosti, pristojbina jih bo stala dva evra. Zaradi omejenega števila mest se je na delavnici treba prijaviti, in sicer na telefonski številki 041 556 644 (recepcija) ali elektronskem naslovu bostjan.viler@pokrajinskimuzejkoper.si. NČ, AP


Najbolj brano