Po našem poročanju o nevarnih tramovih bo občina ukrepala

V koprski občini so sklenili, da ne bodo več čakali na lastnike propadajočih objektov v Kidričevi ulici, temveč bodo sami ukrepali. Tako so po našem včerajšnjem poročanju o nevarnosti, ki grozi v Kidričevi ulici, zapisali na spletnem portalu e-koper.

V občini bodo najverjetneha sami poskrbeli za interventna 
dela na stavbnem nizu v Kidričevi ulici, stroške pa zaračunali 
lastnikom. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
V občini bodo najverjetneha sami poskrbeli za interventna dela na stavbnem nizu v Kidričevi ulici, stroške pa zaračunali lastnikom. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Kot smo poročali v včerajšnjem prispevku Prepereli tramovi na Kidričevi ogrožajo varnost ljudi, se po petih letih, odkar so strokovnjaki iz Restavratorskega centra RS opozorili, da sprehajanje pod preperelimi lesenimi konzolami stavbnega niza v Kidričevi 29, 31 in 33 ni varno, stanje ni nič izboljšalo, nasprotno.

Vodstvo občine je preko svojega spletnega portala e-koper včeraj sporočilo, da bo vzelo vajeti v svoje roke. “V Mestni občini Koper so že leta 2011 sprejeli odlok, ki občini omogoča, da lastnikom propadajočih objektov naloži njihovo prenovo, kot kaže pa bo na primeru Kidričeve ulice občina zdaj ta predpis morala u porabiti tudi v praksi,” so zapisali.

Odlok, ki ga občina doslej še ni bila primorana uporabiti, ji v prvi fazi omogoča, da lastnike propadajočih in zanemarjenih objektov pozove k nujni izvedbi vzdrževalnih del. Če jih ti ne opravijo v predpisanem roku, lahko to namesto njih stori občina, stroške pa zaračuna lastnikom. Če jih ti ne poravnajo, pa občina pridobi hipoteko na objektu v vrednosti stroškov opravljenih vzdrževalnih posegov. ID


Najbolj brano