Po Portorožu že živahno hrumi (video)

V Portorožu se je danes začelo štiridnevno srečanje H.O.G. Rally, ki združuje ljubitelje in lastnike motorjev legendarne znamke Harley.Davidson.

 Foto: Igor Tavčar
Foto: Igor Tavčar

PORTOROŽ > V Portorožu se je danes začelo štiridnevno srečanje H.O.G. Rally, ki je v slovensko Istro privabilo več tisoč ljubiteljev in lastnikov motorjev legendarne znamke Harley-Davidson.

Portorož so že prvi dan štiridnevne prireditve preplavili motoristi iz vseh vetrov. Med tujci so prevladovali Italijani, opazili pa smo še goste iz Velike Britanije, Nizozemske, Španije, Francije, Švice, Finske, Avstrije ter seveda iz sosednje Hrvaške. Gre za umirjeno populacijo motoristov, v povprečju starih med 40 in 60 let.

Enosmerna prometna ureditev, ki so jo vzpostavili vzdolž ceste Obala, se je izkazala za učinkovito, prometni tok pa se je že danes precej upočasnil med Belvederjem in Valeto.

Lepotci na dveh kolesih so se bohotili vse vzdolž ceste Obala od Kaštela do plaže Meduza, ki je osrednje prizorišče srečanja. V Portorož so danes prišli tudi številni obiskovalci in radovedneži, ki so s fotoaparati v rokah lovili zanimive motoristične utrinke. Nekateri so se tudi preizkusili v demonstracijskih vožnjah s harleyi ter z vozili jeep, ki so razstavljena na Kaštelu.

Jutri se bo dogajanje razširilo v Piran, kjer bo tako imenovani Custom Bike Show, torej razstava zanimivih, predelanih primerkov harleyev. V soboto ob 11. uri pa bo iz Lucije približno 3000 motoristov krenilo na revijalno parado po poteh slovenske Istre.

ID


Najbolj brano