Pitna voda še naprej v Hočevarjevih rokah

Zdravko Hočevar bo Rižanski vodovod vodil tudi po marcu prihodnje leto, ko mu bo potekel štiriletni mandat. Tako se je včeraj odločil skupni organ upravljanja, ki ga za zdaj še sestavljajo koprski, piranski in izolski župan.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ISTRA >Glavno besedo pri imenovanju direktorja imajo še vedno župani treh istrskih občin Boris Popovič, Peter Bossman in Igor Kolenc, četrti, Gregor Strmčnik, se jim bo pridružil po opravljeni delitveni bilanci.

Trojici županov se bo v organu upravljanja z javnim podjetjem pridružil ankaranski župan Gregor Strmčnik - potem ko bodo občine med sabo opravile delitveno bilanco. Ključ za delitev je lahko poraba vode, lahko pa tudi število občanov.

Pregledali so obe ponudbi, ki sta prispeli na razpis za izbor direktorja. “Soglasno smo se strinjali, da je Zdravko Hočevar pripravil boljši program dela za prihodnja štiri leta. Z njim bo nadaljeval dosedanje delo,” pravi Kolenc, ki opravlja funkcijo predsednika skupnega organa upravljanja Rižanskega vodovoda. Hočevarja so tako že potrdili za novega direktorja.

Njegov protikandidat je bil Egon Novak iz Sežane, zastopnik in solastnik podjetja Iras nova, ki se ukvarja z informacijskimi in računovodskimi storitvami.

Ko smo včeraj poklicali Hočevarja, formalno še ni bil seznanjen z odločitvijo treh županov. Po 12 letih vodenja Rižanskega vodovoda s 106 zaposlenimi pa je prepričan, da mora Istra dobiti dodatni vodni vir. Veliko stavi na razvojne programe: “Z 20 milijoni evrov bi naš sistem v celoti obnovili in dogradili. Izboljšali bi upravljanje, programsko opremo, omogočili daljinsko odčitavanje porabe vode, katodno zaščito ...” Sistem Rižanskega vodovoda je po njegovem mnenju eden najboljših v tem delu Evrope in dodaja: “V Istri pijemo najboljšo vodo.”

MIRJANA CERIN


Najbolj brano