Piransko podeželje bogatejše za tri pohodne in konjeniške poti

Piranska občina je v okviru projekta Revitas II uredila tri pohodne in konjeniške poti v Sv. Petru, Padni in Novi vasi ter obnovila kal v Novi vasi.

Obiskovalci piranskega zaledja se lahko poslej sprehodijo 
tudi po treh pohodnih poteh v Sv. Petru, Padni in Novi vasi. Foto: Občina Piran
Obiskovalci piranskega zaledja se lahko poslej sprehodijo tudi po treh pohodnih poteh v Sv. Petru, Padni in Novi vasi. Foto: Občina Piran

PADNA > Gre za pohodne in konjeniške poti v skupni dolžini 1400 metrov ter ureditev kala, ki se nahaja ob poti. Poti so bile zaradi vremenskih razmer in zaraščenosti precej dotrajane in neprehodne. V občini so poskrbeli za vzdrževalna dela in ureditev škarp, za kar so odšteli 48.579 evrov.

> Piranska podžupanja Meira Hot ocenjuje, da občina zelo uspešno črpa evropski denar, ki ga nameni za razvoj podeželja. “Tako krajanom dokazujemo, da spoštujemo njihovo domače okolje, da skrbimo za naravno dediščino, s katero so odraščali in jim dajemo možnost, da svoje življenje, izdelke in pridelke ponudijo obiskovalcem, ki jih v zadnjih letih vse pogosteje srečujemo v naših podeželskih vaseh,” je zadovoljna.

Pravi, da z vsako uspešno prijavo na razpis uresničijo vsaj tri projekte in tako z izvedenimi naložbami obnavljajo piransko zaledje. NH


Najbolj brano