Piranski Cafe Teater bo novo leto dočakal zaprt

Že več tednov zaprti Cafe Teater v Piranu bo tudi novo leto dočakal zaprt. V najboljšem primeru bo še decembra objavljen razpis, s katerim bodo iskali novega najemnika. Za najem naj bi se zanimala portoroški poslovnež Vejsil Hot in podjetje Eurotas Aleksandra Jančarja.

Cafe Teater v Piranu bo novo leto dočakal z zaprtimi vrati. Foto: Helena Race
Cafe Teater v Piranu bo novo leto dočakal z zaprtimi vrati. Foto: Helena Race

PORTOROŽ, PIRAN > Po tem ko je Cafe Teater v Piranu pred kakima dvema mesecema zaprl vrata, naj bi zanj začela kazati zanimanje gostinec in poslovnež Vejsil Hot ter Aleksander Jančar, ki ima prek podjetja Eurotas od leta 2012 že v lasti bližnji Hotel Piran. Poleg tega naj bi Jančarja zanimal tudi najem Gledališča Tartini, je slišati v Piranu. A v Eurotasu ne tega ne morebitnega interesa za najem lokala ne želijo komentirati, preden je objavljen razpis. Hot pa pravi: “Za najem Cafe Teatra nisem zainteresiran. Naše podjetje se ne bo prijavilo na razpis.”

Na razpis za izbor direktorja Avditorija, ki ga je novembra objavila piranska občina, je prispelo enajst prijav. A ovojnice so še zaprte in čakajo, da župan Peter Bossman imenuje komisijo, ki jih bo odprla in preverila, ali so popolne. O prijavah bosta razpravljala še sveta zavoda in komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, preden bodo ime najprimernejšega kandidata dobili na mizo še občinski svetniki, ki imajo pri imenovanju zadnjo besedo. A na seji, ki je napovedana za 22. december, o tem še ne bodo odločali, pravijo v občinski upravi.

Pogodba za najem Cafe Teatra se je dolgoletnemu najemniku Bojanu Salomonu iztekla konec novembra. A vrata lokala so se zaprla že pred približno dvema mesecema, ko je sodni izvršitelj zaradi dolgov Salomonu zarubil opremo v lokalu.

Zdaj je na potezi Avditorij, ki je lastnik lokala. Kdaj bo objavil razpis, vršilec dolžnosti direktorja Avditorija Robert Mahnič ne želi točno napovedati, a dodaja, da bo prijave gostincev verjetno začel zbirati že letos. Vprašanje pa je, ali bo izbiro tudi končal. Piranski občinski svet naj bi namreč januarja ali februarja izbral novega direktorja Avditorija, Mahnič pa se na razpis ni prijavil in se bo vrnil na svoje prejšnje delovno mesto vodje tehničnega sektorja.

HELENA RACE


Najbolj brano