Piranska občinska blagajna poslej na Poštni banki Slovenije

V ponedeljek se v piransko občino vrača projekt občinske blagajne. Občani bodo položnice brez provizije lahko plačevali na Poštni banki Slovenije.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

PIRAN > Na izpostavah Pošte Slovenije v Piranu, Portorožu, Luciji in Sečovljah bodo občani lahko plačevali položnice brez plačila provizije za storitve, ki jih izvajajo šole in vrtci, plačilo najemnin za stanovanja v lasti Občine Piran, zakupnin za zemljišča ter dobavo vode, elektrike in odvoza smeti. Pošta Slovenije bo strankam omogočala plačevanje plačilnih nalogov vsak delovni dan najmanj štiri ure in najmanj dve uri ob sobotah.

Junija leta 2013 je Občina Piran v sodelovanju z Novo KBM začela s projektom Občinska blagajna, ki je občanom omogočal plačevanje položnic brez provizije. Že v prvem mesecu so občani tam plačali 293 računov, nato pa vsak mesec od 600 do 800. Marca letos se je številka povzpela do 806.

31. julija letos so na pobudo Nove KBM projekt začasno prekinili in začeli iskati novo banko, ki bi občanom omogočala tovrstno storitev.

V ponedeljek se projekt tako vrača, skupaj s Poštno banko Slovenije in Pošto Slovenije so ga še nadgradili, so sporočili iz piranske občinske uprave.

Spletno uredništvo


Najbolj brano