Piranska občinska blagajna od danes začasno zaprta

Projekt Občinske blagajne, ki ga je Občina Piran zastavila skupaj z lucijsko izpostavo Nove KBM, in je občankam in občanom omogočal plačevanje položnic brez provizije, je na pobudo banke danes ustavljen.

Piranska občinska blagajna naj bi spet začela delovati čez 
mesec dni, ko naj bi občina sklenila dogovor z drugo 
banko. Foto: Leo Caharija
Piranska občinska blagajna naj bi spet začela delovati čez mesec dni, ko naj bi občina sklenila dogovor z drugo banko. Foto: Leo Caharija

LUCIJA > Iz občinske uprave so sporočili, da Nova KMB ni želela podaljšati sodelovanja, zato so začeli s postopkom izbiranja novega partnerja in bodo s projektom nadaljevali, ko se bodo z drugo poslovno banko dogovorili o vseh podrobnostih in dorekli pogoje za začetek sodelovanja. Za to bodo potrebovali predvidoma mesec dni.

Poudarjajo, da želijo projekt nadaljevati, sak imajo zanj zagotovljena tudi proračunska sredstva. “Želimo si, da bi storitev za občane postala še bolj dostopna in jo želimo ponuditi na več mestih po občini,” so še sporočili.

Občinska blagajna je začela delovati pred dvema letoma. Že v prvem mesecu so občani tam plačali 293 računov, nato pa vsak mesec od 600 do 800. Tako je bilo tudi v minulih mesecih. Marca letos se je številka povzpela do 806, v maju pa so občani preko občinske blagajne plačali 598 računov. NR


Najbolj brano