Piranska občina: škode ni utrpel le Avditorij

Avditorij Portorož je samo eden od prejemnikov proračunskih sredstev, ki bo letos prejel nekoliko manj denarja, je pa Marko Česnik edini direktor, ki v novonastalih razmerah ni našel poti za racionalizacijo poslovanja in učinkovito kadrovanje, po Česnikovem odstopu z vrha Avditorija pojasnjujejo na Občini Piran.

Vršilca dolžnosti direktorja Avditorija bo piranski občinski 
svet imenoval že na svoji prihodnji seji, so še pojasnili na 
občini. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Vršilca dolžnosti direktorja Avditorija bo piranski občinski svet imenoval že na svoji prihodnji seji, so še pojasnili na občini. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PIRAN > Na občini so poudarili, da Avditorij Portorož ni bil ustanovljen izključno za organiziranje in izvedbo kulturnih prireditev, temveč med njegove dejavnosti sodijo tudi kongresne prireditve, sejemska dejavnost, promocija in trženje turističnih storitev in druge tržne dejavnosti, ki so pod Česnikovim vodstvom v Avditoriju skoraj v celoti zamrle.

Občina Piran je letos kulturi namenila 1,36 milijona evrov oziroma dobrih sedem odstotkov več kot lani, so še navedli na občini, kjer poudarjajo, da tamkajšnjo kulturno dejavnost izvajajo številna društva, ki prostovoljno in z minimalnimi sredstvi organizirajo prireditve, zamenjava na položaju direktorja Avditorija pa ne bo okrnila, so prepričani, visoke ravni kulturnega življenja v občini.

"Gospodu Česniku se zahvaljujemo za delo, ki ga je opravil pri vodenju javnega zavoda, je pa dejstvo, da je levji delež sanacije slonel na proračunskih sredstvih, ki jih je Avditoriju zagotovila Občina Piran," so zapisali. Zato jih ne preseneča, da je Česnik "obupal takoj, ko se je soočil z dejstvom, da Občina Piran v zaostrenih gospodarskih razmerah sredstev v takšni višini ne more več zagotavljati".

Na občini na podlagi vseh vloženih sredstev pričakujejo odločnejši nastop Avditorija na trgu, zato menijo, da je prav, da se je Česnik odločil svoj položaj prepustiti nekomu drugemu, ki bo kos nalogi.

Obenem poudarjajo, da je Avditorij samo eden izmed prejemnikov proračunskih sredstev, ki bo letos prejel nekoliko manj denarja, da pa je Česnik edini direktor, ki v novonastalih razmerah ni našel poti naprej v racionalizaciji poslovanja in bolj učinkovitem kadrovanju.

Vršilca dolžnosti direktorja Avditorija bo piranski občinski svet imenoval že na svoji prihodnji seji, so še pojasnili na občini.

STA


Najbolj brano