Piran z največ turističnimi nočitvami v državi

Občina Piran je imela tudi v lanskem letu največ turističnih nočitev v državi, so zadovoljni v portoroškem turističnem združenju, kjer so povzeli podatke statističnega urada.

Občina Piran je imela tudi v lanskem letu največ turističnih 
nočitev v državi. Foto: Helena Race
Občina Piran je imela tudi v lanskem letu največ turističnih nočitev v državi. Foto: Helena Race

PIRAN > V vseh namestitvenih kapacitetah (z vsaj desetimi stalnimi ležišči) so imeli v občini skoraj 1,5 milijona nočitev, kar je šest odstotkov več kot leto prej. Za 34 odstotkov nočitev so poskrbeli domači gostje, sledijo Avstrijci, Italijani in Nemci. Gostje iz skoraj vseh držav (razen Rusije) so v porastu.

Dobri pa so tudi rezultati prvih dveh mesecev letošnjega leta, ko so imeli v piranski občini 92.000 prenočitev oziroma za osem odstotkov več kot v enakem obdobju lani, so izpostavili v turističnem združenju.

Predstavniki združenja so se sicer konec februarja udeležili največjega bavarskega turističnega sejma F.re.e. München, danes odhajajo na turistično borzo ITB Berlin, konec meseca pa se bodo predstavili v avstrijskem mestu Weiz. Lani so v Portorožu gostili tudi 200 tujih turističnih novinarjev ter 350 agentov in turističnih operaterjev.


Najbolj brano