Peticija za uvedbo lokalne vinjete

Potem, ko so uspeli pobudniki peticije Markovec brez vinjete v dobrih dveh mesecih zbrati 1250 podpisov, so včeraj začeli podpise zbirati tudi pobudniki peticije Za uvedbo lokalne vinjete. Med prvimi podpisniki so številni zaposleni v koprski občinski upravi.

Potem, ko so uspeli pobudniki peticije “Markovec brez 
vinjete” v dobrih dveh mesecih zbrati  1250 podpisov, so 
včeraj začeli podpise zbirati tudi pobudniki peticije “Za 
uvedbo lokalne vinjete”. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Potem, ko so uspeli pobudniki peticije “Markovec brez vinjete” v dobrih dveh mesecih zbrati 1250 podpisov, so včeraj začeli podpise zbirati tudi pobudniki peticije “Za uvedbo lokalne vinjete”. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER > “Po odprtju predora Markovec in njegovi vključitvi v sistem cestninjenja prihaja še bolj do izraza problematika slovenskega vinjetnega sistema na določenih odsekih avtocestnega omrežja,” poudarjajo pobudniki peticije. Med prvimi podpisanimi so predvsem zaposleni v koprski občinski upravi, od koder je prišlo tudi sporočilo za medije z informacijo o peticiji.

“Podpisniki peticije zahtevamo uvedbo lokalne vinjete, tako za obalno hitro cesto med Škofijami in Izolo, vključno s predorom Markovec in za odsek avtoceste do Kozine, kot tudi za druge odseke s podobno problematiko v državi,” so zapisali.

Peticija je dostopna tu.

Prepričani so, da bi z uvedbo lokalne vinjete odpravili glavne pomanjkljivosti v sistemu obveznega cestninjenja in ga tako smiselno prilagodili ter ga naredili vsem uporabnikom neprimerno bolj prijaznega.

“Prepričani smo, da bi s tovrstnim dodatnim delnim načinom cestninjenja v Darsovo blagajno pridobili neprimerno več denarja kot danes, nikakor pa ne manj, kot nam to očitajo birokrati iz prestolnice,” dodajajo.

NR


Najbolj brano