Peticija za ohranitev MKSMC pod vodstvom DPZN

Na spletu je zaokrožila peticija za ohranitev koprskega MKSMC pod vodstvom Društva prijateljev zmernega napredka (DPZN). V sredo ob 12. uri člani društva napovedujejo “Prvo proslavo” za novinarstvo in odzivno javnost, kjer bodo povedali več o razvoju dogodkov.

Društvo prijateljev zmernega napredka, ki deluje  na Gregorčičevi 4 v Kopru, je  prejelo dopis odvetnika Branka Gvozdiča, ki zastopa Mestno občino Koper, da mora v enem mesecu izprazniti prostore in se izseliti.
Društvo prijateljev zmernega napredka, ki deluje na Gregorčičevi 4 v Kopru, je prejelo dopis odvetnika Branka Gvozdiča, ki zastopa Mestno občino Koper, da mora v enem mesecu izprazniti prostore in se izseliti. 

KOPER > Peticija je dostopna tu.

V Mladinskem klubu, kulturnem, socialnem, multimedijskem in medgeneracijskem centru (MKSMC) so razglasili izredne razmere. Društvo prijateljev zmernega napredka, ki deluje v pritličnih prostorih na Gregorčičevi 4 v Kopru, je namreč prejelo dopis odvetnika Branka Gvozdiča, ki zastopa Mestno občino Koper. V njem društvo poziva, naj izprazni prostore in se izseli. To mora storiti v enem mesecu.

Prostor mora društvo DPZN izprazniti, ker ga namerava občina nameniti mladini, pravi župan Boris Popovič. “Tam se dogaja vse tisto, česar si ne želim, da bi se dogajalo mojim otrokom,” je dejal pred dnevi.

“Najnovejša zahteva za izročitev ključev prostora v katerem smo radevoljno pepelkovali 25 let tudi s pomočjo državnih ustanov in predvsem s podporo domačega ustvarjalnega in mednarodnega prostovoljstva, je politični obračun,” so sporočili iz Društva prijateljev zmernega napredka, kjer so se odločili “proslavljati”. Dogodek z naslovom “Zlata doba”, ki bo v sredo, ob 12.uri, “bo informativno, kulturno in osveščevalno druženje s fotografiranjem in skromno pogostitvijo. 'Zlata doba' hoče biti korak v boljši jutri, ki ne bo napočil samo za nekatere” so še dodali v društvu.

Poziv društvu, naj izprazni prostore na Gregorčičevi 4, je med domačini, obiskovalci MKSMC-ja in poznavalci istrske glasbene scene sprožil različne odzive. Nekaj mnenj o delovanju MKSMC so objavili tudi na spletnem portalu Muzikobala.

NR


Najbolj brano