Parkirni kaos na trgu

Na Destradijevem trgu za Ljudsko univerzo v Kopru je mogoče parkirati zgolj z dovolilnico, vendar tega režima marsikdo ne upošteva. To pa jezi tamkajšnje stanovalce, ki za neurejene razmere krivijo zlasti goste bližnjega lokala, ki s svojimi vozili zavzemajo dragocen parkirni prostor, sami pa da morajo na druga parkirišča.

Na Destradijevem trgu za Ljudsko univerzo v Kopru  je mogoče parkirati zgolj z dovolilnico, 
vendar tega režima marsikdo ne upošteva. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Na Destradijevem trgu za Ljudsko univerzo v Kopru je mogoče parkirati zgolj z dovolilnico, vendar tega režima marsikdo ne upošteva. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > V koprski občini zatrjujejo, da so dobro seznanjeni s parkirnim kaosom, ki vlada na Destradijevem trgu. “Tukaj občinski redarji večkrat opravljajo nadzor, lahko bi rekli, da zelo pogosto ali celo dnevno,” navaja Valter Andrejašič iz občinske inšpekcije. Besede podkrepi s podatkom o izrečenih ukrepih. Lani so voznikom-kršiteljem na tem trgu izrekli 131 glob, letos pa so jih napisali že 48. Že včeraj so še dodatno poostrili nadzor na tem območju.

Ena od stanovalk je svoj bes nad domnevnim neukrepanjem redarjev na Destradijevem trgu prelila v komentar na enem od spletnih forumov. Trdi, da se redarji sicer sprehodijo po trgu, napišejo kakšno kazen, ko pa odidejo, so parkirne razmere zopet nevzdržne. Med drugim jim očita, da so dogovorjeni z lastnikom lokala na trgu, ki da mu v zameno za brezplačno pivo, dovolijo parkiranje na trgu.

“Popolnoma razumemo občanko, ki se pritožuje nad gosti lokala, saj ima tudi občinsko redarstvo veliko več dela na tistih trgih in ulicah, kjer obratujejo predvsem gostinski lokali. Kljub temu pa z našimi nadzori poskušamo zagotoviti, da se prometna ureditev spoštuje,” Andrejašič odgovarja na njene očitke.

Zanika, da bi imeli kakšen dogovor z lastnikom lokala. “To je absurd. Lastnika lokala smo že šestkrat kaznovali zaradi neupoštevanja prepovedi parkiranja na tem območju,” dodaja. Sicer pa kot neresnične ocenjuje tudi navedbe stanovalke, da se redarji ne odzivajo na klice in prijave o dogajanju na trgu. Andrejašič zatrjuje, da se odzovejo na vsako prijavo. “Vse dni v tednu od 7. do 23. ure. Čas pa je odvisen od tega, kje se redar trenutno nahaja, kakšno delo opravlja in od števila predhodnih telefonskih prijav občanov,” pojasnjuje. NATAŠA HLAJ


Najbolj brano