Parkirišče je plačljivo, ogromne luže ostajajo

Pred dobrim tednom dni je makadamsko parkirišče za koprsko tržnico postalo plačljivo. Prvi dež pa je pokazal, da bodo uporabniki kljub vsemu očitno še naprej brodili po ogromnih lužah.

Nočni dež  je pokazal, da bodo uporabniki makadamskega 
parkirišča za tržnico kljub plačilu parkirnine očitno še naprej 
brodili po velikih lužah. Foto: Nives Krebelj
Nočni dež je pokazal, da bodo uporabniki makadamskega parkirišča za tržnico kljub plačilu parkirnine očitno še naprej brodili po velikih lužah. Foto: Nives Krebelj

KOPER > Po tem, ko so iz občinske uprave sporočili, da bo makadamsko parkirišče po novem plačljivo, je marsikdo potezi prikimal v prepričanju, da ga bo upravljalec, koprska Komunala, tudi primerno uredil.

Parkirišče so pred uvedbo parkirnine resda zmanjšali ter asfaltirali glavni dostop in prve metre posameznih krakov. A to, kot kaže, ni dovolj. Po nočnem deževju so namreč na parkirišču nastale velike luže, zaradi katerih je zjutraj ponekod - brez škornjev - bilo nemogoče stopiti v avtomobil ali iz njega.

Ob pogostejšem jesenskem in zimskem dežju najbrž ne bodo redki pomisleki, da je za takšno parkirišče tudi deset evrov na mesec, kolikor za abonma plačajo občani koprske občine, preveč. Kaj šele 30 evrov, kolikor za abonma odštejejo uporabniki iz drugih občin.

NK


Najbolj brano