Parencana kandidatka za najboljšo tematsko pot v Sloveniji

Turistična zveza Slovenije, Zavod za gozdove Slovenije ter GIZ za pohodništvo in kolesarjenje so v okviru projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna 2015 Parencano - Pot zdravja in prijateljstva razglasili za zmagovalko regijskega izbora za najboljšo tematsko pot.

Parencana med drugim ponuja tudi čudovid pogled na 
Sečoveljske soline. Foto: Andraž Gombač
Parencana med drugim ponuja tudi čudovid pogled na Sečoveljske soline. Foto: Andraž Gombač

ISTRA > Izbor je potekal na 14 območnih enotah Zavoda za gozdove Slovenije. Parencana oziroma Pot zdravja in prijateljstva je na regijskem tekmovanju našega območja osvojila prvo mesto in se uvrstila v finalni izbor, so sporočili iz koprske občinske uprave. V kratkem si bo Parencano ogledala centralna komisija, ki bo med 14 regijskimi zmagovalkami izbrala tri najboljše poti v slovenskem merilu. Pri tem bo upoštevala njihovo privlačnost, upravljanje, vzdrževanje, vodenje, ponudbo, dostopnost, varnost ter sporočilnost.

Od 25. avgusta do 10. septembra 2015 bo za naj tematsko pot moč glasovati tudi preko spletne strani www.turisticna-zveza.si.

Parencana - Pot zdravja in prijateljstva, kot je znano, poteka po trasi nekdanje železnice, ki je povezovala Trst in Poreč. Istrske občine so pot uredile z evropskimi sredstvi, na temo Parencane pa so v zadnjih letih v sodelovanju s hrvaškimi partnerji izpeljali tudi več projektov. Eden od teh, Parenzana magic, je še v teku, njihov poglavitni namen pa je revitalizacija poti in njen razvoj v kulturne, športne in turistične namene.

Spletno uredništvo


Najbolj brano