Paciente zdravnika Poljšaka prevzema Sanela Tepšić

Konec meseca se bo upokojil priljubljeni koprski zdravnik, dolgoletni koncesionar s področja splošne medicine, Boris Poljšak. Ker bo s tem veliko prebivalcev izgubilo svojega zdravnika, je koprska občina že poskrbela za nadomestilo. V Koper iz celjskega zdravstvenega doma prihaja zdravnica splošne medicine Sanela Tepšić.

Zdravnika Borisa Poljšaka bo nadomestila zdravnica splošne 
medicine Sanela Tepšić. Njena ambulanta bo v tretjem 
nadstropju zdravstvenega doma v centru Kopra. Z delom 
začne prvega avgusta.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Zdravnika Borisa Poljšaka bo nadomestila zdravnica splošne medicine Sanela Tepšić. Njena ambulanta bo v tretjem nadstropju zdravstvenega doma v centru Kopra. Z delom začne prvega avgusta.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Direktor koprskega zdravstvenega doma Matevž Ravnikar je zadovoljen, da so brez večjih težav našli zdravnico, ki bo lahko sprejela paciente zdravnika Poljšaka. Nova zdravnica ne bo koncesionarka, kot je to bil Poljšak, ampak bo zaposlena v koprskem zdravstvenem domu. “Pacientom doktorja Poljšaka smo tako ponudili nadomestno zdravnico, ni pa nujno, da morajo vsi k njej. Pacienti si lahko sami izbirajo zdravnika in lahko gredo k tistemu zdravniku, ki ga želijo. Če bo kakšen zdravnik neupravičeno zavrnil kakšnega pacienta, prosim, da mi to sporočijo,” pravi Ravnikar.

V koprskem zdravstvenem domu imajo po Ravnikarjevih navedbah 16 zdravnikov splošne medicine in samo štirje od njih presegajo kvoto pacientov, ki je določena na 110 odstotkov prebivalcev od povprečja v regiji, kar v Kopru znaša dobrih 2000 pacientov na zdravnika. Poljšakovi pacienti bodo torej imeli na voljo 12 tukajšnjih zdravnikov in novo zdravnico Sanelo Tepšić, ki bo prvega avgusta začela delati v ambulanti v tretjem nadstropju koprskega zdravstvenega doma v središču mesta.

Tepšićeva prihaja iz Banja Luke iz Bosne in Hercegovine in je zadnja štiri leta delala v celjskem zdravstvenem domu. Opravila je vse potrebno, da lahko dela v Sloveniji, zatrjuje Ravnikar. Na razpis, ki ga je zdravstveni dom objavil za iskanje novega zdravnika splošne medicine, so se prijavili trije zdravniki, kar je precejšen uspeh, glede na to, da se v Sloveniji soočamo s težavami pri zagotavljanju splošnih zdravnikov. “Očitno smo dovolj močan in dovolj ugleden zdravstveni dom, da zdravnike zanima delo pri nas. Gotovo pa je kriterij tudi privlačnost morja,” pravi Ravnikar.

Novi zdravnici je koprska občina oziroma koprski stanovanjski sklad že zagotovil kadrovsko stanovanje, saj se bo v Koper iz Celja preselila z družino. Nekoliko več težav kot s splošnimi zdravniki pa ima koprski zdravstveni dom z iskanjem psihiatra, ki bi ga nujno potrebovali. Ravnikar upa, da bi ga lahko dobili v nekaj mesecih. Potrebujejo pa še pediatrinjo.

TATJANA TANACKOVIČ


Najbolj brano