Otroški festival, poln poučnih informacij

Zavod Koper otok, ki združuje trgovce, gostince in ostale ponudnike starega mestnega jedra kozjega mesta, je danes priredil otroški festival, poln dogajanja ter pestrih in poučnih vsebin.

S posebno točko se je na Prešernovem trgu predstavilo 
Gimnastično društvo Capris. Foto: Alenka Penjak
S posebno točko se je na Prešernovem trgu predstavilo Gimnastično društvo Capris. Foto: Alenka Penjak

KOPER >Zvezda Prešernovega trga je bil Maček Muri, ki je otroke spremljal med ogledovanjem opreme Gasilske brigade Koper in stojnice Policijske uprave Koper, kjer je šolarje najbolj pritegnil simulator vožnje motorja. Murija je otrokom predstavil vsestranski umetnik Sten Vilar, ki je mlade animiral tudi z Butalci in butalskim policajem, zgodbo staro že 66 let izpod pisateljskega klobuka Frana Milčinskega.

Predstavili so se Obalno planinsko društvo Pokrajinski muzej Koper, Koper s cicibanovo sekcijo, Gimnastično društvo Capris, Kolesarska mreža Obala, Teniški klub Koper, Kosovelov dom Sežana, Zavod Mediterranum, Zavod Dobra pot, center znanja in izobraževanja Sirius, Inštitut za osebni razvoj C.A.R ter društvo za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke. Vse pa so s svojo prisotnostjo navdihnili razigrani in radovedni otroci. AP


Najbolj brano