Otilio Furlanič je krvodajalec leta

Krvodajalci so se pred nekaj dnevi srečali na slovesnosti, ki jo je priredil Rdeči križ Koper, in ob tej priložnosti počastil vse, ki so kri darovali največkrat.

Otilio Furlanič je doslej daroval kri že 152-krat. Foto: Miha Crnič
Otilio Furlanič je doslej daroval kri že 152-krat. Foto: Miha Crnič

KOPER > Marija Jereb, članica glavnega odbora Rdečega križa Slovenije za obalno-kraško regijo, je zbranim povedala, da je “resnično bogastvo človeka tisto dobro, kar stori na svetu”. V Sloveniji to zmoremo, saj smo po besedah Irene Kramar, vodje Centra za transfuzijsko dejavnost Izola, na prvem mestu v Evropi po številu krvodajalcev glede na prebivalstvo.

Častni vitezi krvodajalstva so postali Anica Umek, ki je kri darovala 90-krat, Mojmir Kunej in Valter Saksida sta kri darovala 110-krat, Albin Eler, Asim Hamzič in Bojan Poš so roko v človekoljubne namene nastavili 120-krat, Celestin Jerman je kri daroval 130-krat, rekorder, ki je v svojem življenju kri daroval že 152-krat, pa je postal Otilio Furlanič (na fotografiji) iz Dekanov. Novi vitezi krvodajalstva so postali Majda Baruca, Željko Šafhalter, Alojz Erhatič, Edi Glavič, Miran Kljun in Živan Vuksanovič. Posebno priznanje zavarovalne družbe Adriatic Slovenica sta prejela Konjeniško društvo Stena in Študentska organizacija Univerze na Primorskem. CM


Najbolj brano