Osvežena Rumena noč (foto)

Organizatorji letošnje Rumene noči (ekipa podjetja Pododrom, katerega vodita stara mačka koprskih prireditev na prostem zakonca Danijel in Danijela Koradin) so se odločili za uvedbo številnih dobrodošlih programskih osvežitev, s katerimi so prireditev dvignili na višjo kakovostno raven.

Največ obiskovalcev se je včeraj zbralo na Ukmarjevem trgu, 
kjer je nastopila zasedba Kingston. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Največ obiskovalcev se je včeraj zbralo na Ukmarjevem trgu, kjer je nastopila zasedba Kingston. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Ekipa Pododrom se je odločila za kombinacijo tradicionalnega recepta, na katerega so vrsto let stavili tudi organizatorji Koprske noči (nekoč ena od najbolj množičnih poletnih prireditev na Slovenskem), z bolj izbrano glasbeno ter kulinarično ponudbo.

Med najbolj posrečenimi novostmi je bil nedvomno sproščujoče dekoriran ambient v Hlavatyjevem parku, kjer so na svoj račun prišli ljubitelji raznovrstnih plesnih ritmov, in ki bi ga veljajo v prihodnje še kdaj podobno izkoristiti. V četrtek je glasbeni tempo narekoval rap dvojec Matter, v petek je občinstvo uživalo v reaggejevski elektroniki in glasu Katje Šulc, v soboto pa so v parku ponovno uživali ljubitelji reaggeja. Organizatorji so poskrbeli tudi za ljubitelje butičnih piv, in sicer v koprski Taverni, kjer so se predstavljali prvi pravi slovenski mikropivovarji Human Fish, hrvaški Zmajska pivovara, slovenski General Maister in številni drugi, za kulinarično ponudbo pa je skrbela preverjena ekipa koprskega gostinskega obrata Srebrna žlica. Organizatorji pa so dali možnost tudi mladi koprski ekipi Urban piqniq, ki bo v kratkem zasedla prostor nekdanjega Speed puba na Bonifiki, in je pred hotelom Koper ustvarjala odlične hamburgerje. Med preostalo ponudbo pa se je našlo tudi kar nekaj azijskih specialitet.

Na Carpacciovem trgu je domovala elektronika, na Titovem trgu pa rock, na obeh prizoriščih so prevladovale domače, lokalne zasedbe, a tako v petek kot v soboto je bilo opaziti, da se je večina obiskovalcev zadrževala vzdolž Pristaniške ulice, med koprskimi ulicami silnega vrveža ni bilo. Največ obiskovalcev se je tako konec tedna zbralo na Ukmarjevem trgu, kjer je občinstvo v petek poplesovalo v ritmu zasedbe Kingston, v soboto pa s skupino Rok'n'Band.

BILJANA PAVLOVIĆ


Najbolj brano