Osem resnih kupcev za hotel v Opatiji

Istrabenz Turizem, ki že pet let išče kupca za svoj opatijski Grand hotel Adriatic, te dni spet zbira nezavezujoče ponudbe. V oglasu so kot orientacijsko ceno objavili 5,5 milijona evrov, ponudnike pa pričakujejo do 8. maja.

Istrabenz Turizem spet čaka nezavezujoče ponudbe za 
opatijski Grand hotel Adriatic.
Istrabenz Turizem spet čaka nezavezujoče ponudbe za opatijski Grand hotel Adriatic.  

PORTOROŽ > “Imamo osem kupcev, ki so že opravili skrbni pregled družbe, so tik pred oddajo nezavezujoče ponudbe ali pa so jo že oddali. Poleg teh pa se je oglasilo še pet interesentov, ki so povpraševali po njem,” pravi Jacqueline Stuart iz nepremičninske družbe Hotelinvest International, ki so ji v Istrabenz Turizmu zaupali prodajo opatijskega hotela. Agentka pritrjuje, da je resnih potencialnih kupcev veliko, a je vseeno previdna pri napovedih, da bo tokrat hotel končno prodan.

“Optimistični smo bili že v prvem krogu oglaševanja, ki smo ga začeli pred dvema letoma. Prepričani smo bili, da imamo kupca. Lani decembra smo z izbranim kupcem celo že podpisali pogodbo, a na koncu ni plačal kupnine in je posel padel v vodo. Premislil si je kljub visokim stroškom, ki jih je že imel za skrbni pregled poslovanja hotela in za odvetniške storitve pri pripravi posla,” se spominja Jacqueline Stuart.

Istrabenz Turizem sicer ta hotel prodaja že pet let. Tokrat je oglaševana orientacijska cena 5,5 milijona evrov. Kupec pa bo moral prevzeti še sedem milijonov evrov dolgoročnega dolga družbe Grand hotel Opatija.

KATJA GLEŠČIČ


Najbolj brano