Osebe s cerebralno paralizo imajo letno srečanje v Elerjih

Sonček - Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije danes organizira tradicionalno vseslovensko srečanje članov društev zveze. Letos ga bodo pripravili v Centru Sonček Elerji nad Ankaranom. Dogodka se bo udeležilo približno 500 ljudi, je povedal podpredsednik zveze Tomislav Špilak.

Fotografija je simbolična. Foto: Miha Crnič
Fotografija je simbolična. Foto: Miha Crnič

ANKARAN > Številnim s cerebralno paralizo je gibanje in s tem druženje z vrstniki zelo oteženo. Z namenom, da bi bilo druženja več, v zvezi že vrsto let organizirajo tradicionalno vseslovensko srečanje članov društev Zveze Sonček.

Navzoče bo na srečanju pozdravil predsednik zveze Lojze Tomaževič, sledili pa bodo kulturni program in športne aktivnosti, kot so jahanje, plezanje in lokostrelstvo.

V kulturno-zabavnem programu bodo poleg Sončkovega pevskega zbora Men' se poje med drugim nastopili Drago Mislej Mef, Gal Gjurin ter raperja Adam Velić in Ževža.

Sonček - Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije je nevladna in reprezentativna invalidska organizacija, ki združuje 18 društev. Vanje je vključenih več kot 4000 članov, ki so osebe s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi, njihovi starši in drugi sorodniki ter strokovni delavci in podporni člani.

STA


Najbolj brano