Odprta kuhna spet v Kopru (foto)

Priljubljena kulinarična prireditev Odprta kuhna, ki je svoj razcvet v minulih treh letih doživela v Ljubljani, je že drugič napolnila koprsko Taverno in Carpacciov trg.

 Foto: Biljana Pavlović
Foto: Biljana Pavlović

KOPER > KOPER > Očitno kar nekaj domačinom ni dovolj “preverjen recept” običajnih lokalnih prireditev - čevapčiči ali ocvrti kalamari ob spremljavi dalmatinskega melosa, denimo. Organizatorji Odprte kuhne so projekt izvozili tudi v Celje, a tako dobrega odziva, kot so nanj naleteli v Kopru, niso imeli.

Že na prvem gostovanju 1. septembra se je ekipa ljubljanske restavracije Thai Inn Pub, ki ustvarja tajsko hrano, uštela glede količine pripravljene hrane in je bila primorana za nekaj ur zapreti stojnico, da ne bi zvečer ostala praznih rok. Tudi danes se pri njih trlo največ obiskovalcev, prav tako pa so obiskovalci zelo cenili argentinske mesne specialitete na žaru, med slovenskimi ponudniki pa je največ zanimanja požela restavracija Stari pisker, ki je ponujala odlična rebrca na žaru.

Med lokalnimi ponudniki so se ponovno predstavili: domačija Butul, Garnata bistro in Okusi Istre, manjkala pa je ekipa restavracije Sophia hotela Kempinski. Gurmani so včeraj pogrešali tudi ekipo kulinaričnih raziskovalcev Surf Food.

BP


Najbolj brano