Odlok o Semedelski promenadi sprejeli brez glasu proti

Koprski občinski svet je na današnji seji dokončno sprejel predlog novele odloka o lokacijskem načrtu Marina in komunalni privezi v Kopru, ki odpira vrata za prostorsko ureditev zelenih in športno-rekreacijskih površin na območju tako imenovane Semedelske promenade.

Odlok bo omogočil umestitev igrišč za odbojko na mivki, 
večnamenskih travnatih površin za rekreacijo, igro, druženje, 
sprostitev in počitek, trim steze ter gostinsko-servisne stavbe, izhaja iz gradiva. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Odlok bo omogočil umestitev igrišč za odbojko na mivki, večnamenskih travnatih površin za rekreacijo, igro, druženje, sprostitev in počitek, trim steze ter gostinsko-servisne stavbe, izhaja iz gradiva. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Odlok je doživel minimalne spremembe predvsem tehnične narave, je na današnji seji občinskega sveta navedel vodja urada za okolje in prostor Georgij Bangijev. Tudi sicer so svetniki odlok sprejeli brez glasu proti in brez razprave.

Noveliran odlok bo omogočil umestitev igrišč za odbojko na mivki, večnamenskih travnatih površin za rekreacijo, igro, druženje, sprostitev in počitek, trim steze ter gostinsko-servisne stavbe, izhaja iz gradiva.

Prav tako so svetniki sprejeli predlog zaključnega računa za leto 2015. Mestna občina je v tem obdobju izkazala za 2,46 milijona evrov presežka, je navedla vodja občinskega urada za finance in računovodstvo Vilma Milunovič. Skupni prihodki občine so lani sicer znašali 51,85 milijona evrov.

Svetniki so med drugim soglasno potrdili predlog o podelitvi občinskih priznanj za leto 2016. Priznanje z veliko plaketo bosta tako dobili Irena Rosa za vrhunske dosežke v lokostrelstvu ter za pomemben prispevek k razvoju in popularizaciji tega športa ter promociji koprske občine ter glasbeni skupini Calegaria za moderen glasbeni pristop pri ohranjanju in spodbujanju ljudske glasbene dediščine s posebnim poudarkom na širjenju tradicije ljudske glasbe v istrsko-beneškem narečju.

STA


Najbolj brano