Od ponedeljka urejanje obalne ceste tudi na izolski strani

Potem ko je koprska občina že konec junija začela postavljati tuše, pitnike in sanitarije na nekdanji obalni cesti, bo v ponedeljek podobne ureditvene posege uvedla tudi izolska občina. Dela bodo trajala predvidoma tri tedne, v tem času pa bo veljal spremenjen prometni režim.

V ponedeljek bo občina začela postavljati sanitarije, pitnike in 
tuše na izolskem delu za promet zaprte obalne ceste.
V ponedeljek bo občina začela postavljati sanitarije, pitnike in tuše na izolskem delu za promet zaprte obalne ceste. 

IZOLA > Občina Izola je v začetku junija na območju Rude že uredila 80 parkirnih mest, kjer bo parkiranje brezplačno do 12 ur z označitvijo prihoda. Na tem območju bo možno parkirati že konec prihodnjega tedna.

V ponedeljek, 31. julija, pa bo občina začela postavljati sanitarije, pitnike in tuše na območju za promet zaprte obalne ceste. Dela naj bi sklenili do druge polovice avgusta. “Postavitev sanitarij, pitnikov in tušev bo dolgoročno pripomogla k bolj kvalitetnemu preživljanju časa ob morju na izolskem delu obalne ceste. Uporaba sanitarij in tušev bo plačljiva, uporabniki bodo za uporabo predvidoma odšteli 20 centov,” so sporočili iz izolske občinske uprave.

Na prvo postajo, v bližini Merkurja, bo občina postavila pitnik in tuš. Na drugi postaji, na sredini območja izolskega dela obalne ceste, bodo poleg pitnikov in tušev postavili še sanitarije, tik pred koprskim delom obalne ceste pa so predvideni pitnik, pitnik za pse in tuš.

V tem času bo na območju kolesarske (in intervencijske) poti veljala zapora prometa. Kolesarji bodo torej začasno preusmerjeni na pas, namenjen pešcem, kar pomeni, da se bodo tako pešci kot kolesarji gibali po skupni površini.

V občini napovedujejo, da bodo dela potekala zgolj med delovnikom, med vikendom pa bodo uporabniki lahko nemoteno uživali v obalnem prostoru. Zapora prometa bo sicer za čas del ves čas postavljena.

V naslednji fazi bodo vzdolž obalne ceste postavlili še klopi in stojala za kolesa.

Spletno uredništvo


Najbolj brano