Od petka nemoteno po krožišču

Izolsko krožišče, prek katerega se bo mogoče navezati na hitro cesto Koper-Izola, si vozniki še vedno delijo z gradbinci. A če bo uspešno prestal za danes napovedani pregled prometnih inšpektorjev in policistov, ga bodo že v petek prepustili zgolj voznikom.

Včeraj so krožišče še zasedali gradbinci, v petek pa naj bi jo povsem sprostili za promet.  Foto: Mirjana Cerin
Včeraj so krožišče še zasedali gradbinci, v petek pa naj bi jo povsem sprostili za promet.  Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Vozniki se bodo še nekaj časa peljali le v smeri proti Belvederju in nazaj, po trasi nekdanje izolske obvoznice torej. V mesto s krožišča ni mogoče zapeljati, saj povezovalne ceste niso še niti začeli graditi.

Delavci koprskega Grafista in CPK pa so se gradnje krožišča na nekdanjem Stavbenikovem dvorišču lotili avgusta lani. Po prvotnih napovedih bi ga morali končati do začetka novembra, a jim je zagodlo slabo vreme, pa še strukturo tal so morali izboljšati bolj, kot so predvidevali, kar pomeni, da so morali nanesti več materiala za tamponiranje. V izolski občini, kjer so gradnjo naročili skupaj z Darsom, kljub temu zagotavljajo, da vrednost ne bo presegla napovedanih 1,34 milijona evrov. Glavnino bo prispeval Dars, občina bo dodala le 45.000 evrov.

Občina v kratkem pričakuje tudi gradbeno dovoljenje za povezovalno cesto do krožišča ob še nedokončani hitri cesti. Stroške za njeno gradnjo so vračunali v izvedbo krožišča, zagotavljajo v občinski upravi, zato bo izvajalec že omenjeni dvojec Grafist-CPK. Zanimivo pa je, da bo del te povezovalne ceste pripeljal na novo, manjše krožišče, ki ga bodo uredili na bližnji industrijski cesti (ob sedežu Komunale) in bo občino stalo 450.000 evrov.

O povezovalni cesti pojasnjujejo še, da bo štiripasovna in bo “povozila” nekdanjo Stavbenikovo vratarnico. Te še ne morejo porušiti, ker je v njej transformatorska postaja, Elektro Primorska pa naj bi novo zgradilo spomladi. Tako so vsaj pred časom napovedali v Petrolu; prav oni potrebujejo zmogljivejše električno omrežje, ker ob krožišču in hitri cesti snujejo nov bencinski servis. Zgradili naj bi ga prihodnje leto.

MIRJANA CERIN


Najbolj brano