Obnova garažne hiše Prisoje

Garažno hišo v koprskih Prisojah bodo obnovili. Dela bodo trajala do predvidoma 26. novembra in bodo potekala v več sklopih. V soboto bodo preplastili zgornjo, odprto etažo, zato bosta od jutri do torka zgornji dve etaži garažne hiše v celoti zaprti za uporabnike.

Garažno hišo v Prisojah bodo v prihodnjih dneh obnavljali.  Foto: Tomaž Primožič/FPA
Garažno hišo v Prisojah bodo v prihodnjih dneh obnavljali.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Obnovitvena dela bodo potekala v fazah, tako da bo parkiranje v garažni hiši čim manj ovirano. V soboto se bodo lotili najvišje etaže. Da bi dela potekala nemoteno in da bi zagotovili varnost uporabnikov, bosta zgornji dve etaži garažne hiše v celoti zaprti od jutri, od 6. ure, do torka, 14. novembra, do 6. ure.

Med obnovo bodo lahko stanovalci brezplačno uporabljali parkirišče P+R ob Semedeli, na območju nekdanjih delavnic Citroën (parkirna cona 29). Mestna občina Koper bo v tem času zagotovila brezplačno uporabo javnega mestnega avtobusnega potniškega prometa. Linija 2 povezuje Parkirišče P+R v Semedeli s Cesto na Markovec. Več informacij o voznih redih je na povezavi http://arriva.si/naslovna/aktualni-vozni-redi-ceniki/arriva-vozni-redi/koper-mestni-promet/.

V okviru prenove garažne hiše v Prisojah bodo preplastili zgornjo, odprto etažo in vrisali nove talne oznake. Sledilo bo čiščenje in barvanje vseh zunanjih zidov.

Prenovo vodi Marjetica Koper, izvaja pa jih podjetje Preisan iz Ljubljane. Denar, 54.900 evrov, zagotavlja koprska občina v okviru proračuna.

Spletno uredništvo


Najbolj brano