Objekti v Škocjanskem zatoku dobivajo končno podobo

Po postavitvi lesenih nosilnih konstrukcij objekti v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok dobivajo končno podobo. Delavci končujejo dela na strehi, zunanje stene in fasado, notranje predelne stene in tlake, pa tudi instalacije bodočega centra za obiskovalce.

Po postavitvi lesenih nosilnih konstrukcij objekti v Naravnem 
rezervatu Škocjanski zatok dobivajo končno podobo. Foto: Borut Mozetič
Po postavitvi lesenih nosilnih konstrukcij objekti v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok dobivajo končno podobo. Foto: Borut Mozetič

KOPER > V teh dneh postavljajo tudi leseno konstrukcijo osrednje opazovalnice, kmalu bosta na svojem mestu še novi opazovališči nedaleč stran od nje. Prav tako mestni vstopni objekt, mala opazovalnica in dodatno opazovališče pod ankaransko vpadnico.

Gradbena, obrtniška in instalacijska dela bodo končali predvidoma v začetku julija, ko bodo stekli postopki za pridobitev uporabnega dovoljenja in notranje opremljanje objektov. Naravni rezervat bo po pričakovanjih vrata obiskovalcem spet odprl jeseni.

Celotna vrednost naložbe skupaj z dokumentacijo in opremo je ocenjena na 3.373.380 evrov, 2.350.489 evrov je primaknila Evropska unija.

NR


Najbolj brano