Občinska blagajna tudi v Izoli

Potem ko so javno občinsko blagajno že odprli v Kopru in Luciji, jo letos napovedujejo v izolski občini. Zanjo se bo v novih prostorih na Cankarjevem drevoredu 2a potegovala tudi Delavska hranilnica, ki mrežo svojih poslovalnic širi v Izolo.

Namesto oblačil bodo v vijoličasti stavbi ponujali bančne 
storitve.   Foto: Mirjana Cerin
Namesto oblačil bodo v vijoličasti stavbi ponujali bančne storitve.  Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Kot pravijo v občinski upravi, so denar za vzpostavitev občinske blagajne predvideli v letošnjem proračunu. Kmalu bodo lahko tudi Izolani torej - brez stroškov provizije in na enem mestu - plačevali položnice občine, šol, vrtcev in drugih javnih zavodov, krajevnih skupnosti ter javnih podjetij Komunale Izola in Rižanskega vodovoda. Na vprašanje, kje bodo lahko plačevali, pa v občinski upravi še nimajo odgovora.

Delavska hranilnica je najprej želela kupiti občinski poslovni prostor. A teh občina sredi mesta načeloma ne prodaja. “Da se sčasoma ne bi spremenili v stanovanja,” pojasnjuje Zelićeva.

V eni od treh bank ali hranilnici

Občina bi jim to lahko omogočila v svojih prostorih, na posebnem avtomatu. Vendar se zavedajo, opozarja županova svetovalka Kristina Zelić, da bi se starejši na avtomatu težko znašli. Zato se nagibajo k temu, da bi se za plačevanje položnic brez provizije dogovorili z eno od izolskih bank. Ker bo v Izoli svojo enoto odprla tudi Delavska hranilnica s sedežem v Ljubljani, bo lahko občina izbirala med Banko Koper, Abanko Vipa, NLB in Delavsko hranilnico. “Odločili se bomo za najugodnejšega ponudnika, ki mu bo občina subvencionirala plačevanje položnic. Izbrali ga bomo prek javnega razpisa, ki pa ga moramo še pripraviti,” navaja Zelićeva. Koprska mestna blagajna deluje v prostorih Delavske hranilnice (na Gortanovem trgu 1), piranska pa v lucijski poslovalnici Nove KBM (v TPC Lucija).

Širijo svojo mrežo

V Izoli bo Delavska hranilnica delovala v Cankarjevem drevoredu, v prostorih, ki jih je še do nedavnega zasedala trgovina z oblačili Sodium. Predsednik uprave Delavske hranilnice Jože Stegne odprtje izolske poslovne enote načrtuje za jesen.

MIRJANA CERIN


Najbolj brano