Občina bo ponudila 11 novih parcel

Petkova dražba občinskih zemljišč na Šaredu ni bila uspešna, čeprav se je dražbe udeležila morebitna dražiteljica, ki je tudi vplačala varščino. Zanimala se je za nakup največje, 1065 kvadratnih metrov obsežne parcele, a je na koncu ni kupila. Občina pa napoveduje novo dražbo, v začetku novembra, na kateri bo ponudila nova zemljišča.

Ker se s Šareda ponuja čudovit razgled,  občina še ne 
namerava znižati izhodiščnih cen.    Foto: Občina Izola
Ker se s Šareda ponuja čudovit razgled, občina še ne namerava znižati izhodiščnih cen.  Foto: Občina Izola

IZOLA > Dražiteljica se je, očitno, nadejala, da bo občina znižala izhodiščno ceno (130.122 evrov), česar pa ni naredila. V igri je bilo eno od dveh zemljišč v bližini otroškega igrišča na Šaredu, za kateri so naknadno potrdili, da tam ni arheoloških ostalin, ki bi morda ovirale morebitno pozidavo.

Na tej dražbi je občina ponudila sedem zemljišč, ki jih ni nihče kupil na prvi, julijski dražbi. Tedaj so prodali dve parceli ob cerkvici Sv. Jakoba in zanju iztržili 197.038 evrov (17.259 evrov več od izklicnih zneskov). Če pa bi jim uspelo prodati vsa zemljišča, bi bila občinska blagajna bogatejša za najmanj 816.917 evrov. S tem denarjem naj bi gradili šaredinsko komunalno infrastrukturo.

Ker je dan pred dražbo občinski svet potrdil prodajo novih zemljišč na Šaredu, občina za začetek novembra napoveduje novo dražbo 11 parcel. Pet jih bo namenjenih enostanovanjski gradnji, šest dvostanovanjski oziroma trem dvojčkom. Nepremičnine vrednotijo na približno 870.000 evrov, kvadratni meter pa na 115 do 130 evrov. Več informacij bo na spletni strani občine v rubriki Prodaje v Občini Izola. MC


Najbolj brano