Občina Koper prodaja nekdanjo stavbo policijske uprave

Jutri bo na javni dražbi Mestna občina Koper skušala prodati tudi stavbo v Ulici 15. maja, v kateri je do začetka poletja domovala koprska policijska uprava. Policisti so se iz nje izselili, ker niso mogli več delati v stavbi, ki visi za več kot 20 centimetrov. Na občini pa pravijo, da je nepremičnina povsem uporabna in takoj vseljiva.

V viseči stavbi v Ulici 15. maja je nekdaj domoval Stavbenik, 
nato policijska uprava, zdaj pa jo koprska občina prodaja.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
V viseči stavbi v Ulici 15. maja je nekdaj domoval Stavbenik, nato policijska uprava, zdaj pa jo koprska občina prodaja.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > “Doslej smo prejeli nekaj telefonskih klicev, ogledov pa ni bilo,” so na vprašanje, ali je za stavbo kaj zanimanja, odgovorili v koprski mestni upravi. Na dražbi jo bodo, tako kot še nekaj parcel in drugih nepremičnin, prodajali jutri. Za 4105 kvadratnih metrov veliko stavbo nekdanje policijske uprave (pred njo pa je tam domoval Stavbenik), občina pričakuje najmanj 1,4 milijona evrov, kar nanese 342 evrov za kvadratni meter.

Po oceni poznavalcev poslovnih nepremičnin je to zelo ugodna cena. Celo skladiščni prostori so dražji, podobne poslovne stavbe pa se prodajajo po 800 do 1000 evrov za kvadratni meter. A stavba na naslovu Ulica 15. maja 16 ima veliko “lepotno” napako, saj po širini visi za več kot 20 centimetrov.

Zato poznavalci pravijo, da bi jo bilo najbolje porušiti in na njenem mestu zgraditi novo - to naj bi stalo najprej nekaj deset tisoč evrov za rušenje, nato pa še približno 700 evrov za kvadratni meter novogradnje.

Ker stavba visi, so se iz nje v začetku letošnjega poletja preselili policisti koprske uprave, ki so vanjo prišli jeseni leta 2007. Kmalu zatem so se jim s pisalnih miz začeli kotaliti svinčniki, zaposleni so tožili zaradi bolečin v hrbtu in drugih težav, ker so delovnike preživljali v nagnjenih pisarnah. Nekateri so celo tožili ministrstvo in tako dosegli, da so tla v pisarnah izravnali; vanje so nasuli 40 ton peska.

Na občini trdijo, da to ni ovira: “Stavba je vseljiva, tla niso neravna.” Namenjena je za poslovno stavbo upravnih dejavnosti, v notranjosti je v celoti urejena in primerna za takojšnje obratovanje, dodajajo. Na njej je sicer vpisana hipoteka, ki pa je v postopku izbrisa. HR


Najbolj brano