Obalna cesta tudi uradno v roke občinama

Z včerajšnjim podpisom primopredajnega podpisnika med občinama Koper in Izola ter Direkcijo za infrastrukturo in družbo CPK d.d. je obalna cesta tudi uradno prešla v upravljanje Mestne občine Koper in Občine Izola.

Obalna cesta je zdaj tudi uradno v rokah koprske in izolske 
občine. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Obalna cesta je zdaj tudi uradno v rokah koprske in izolske občine. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER, IZOLA > Prekategorizacijo nekoč državne regionalne ceste R3-754 med Koprom in Izolo so istrski župani napovedovali že vrsto let, država pa se je k temu koraku zavezala z dogovorom o ureditvi prometne problematike v Istri, ki so ga z ministrstvom za infrastrukturo podpisali konec maja letos. Sledila je uredba o spremembi kategorizacije državnih cest in sklep vlade, s katerima so obalno cesto Koper-Izola črtali iz državne uredbe in naposled prenesli v upravljanje Mestni občini Koper in Občini Izola.

Zadnji korak je bil včerajšnji podpis primopredajnega zapisnika o prenosu vzdrževanja javne ceste na občini, kar pomeni, da je odsek obalne ceste z današnjim dnem tudi pravno-formalno v njunem upravljanju in vzdrževanju.

Cesta ima zdaj status nekategorizirane občinske javne poti na območju mesta Koper. Vse do dogovora z Občino Izola o usklajenem vzdrževanju, sklenili ga bodo predvidoma v začetku julija, bo cesto vzdrževalo Javno podjetje Komunala Koper, so sporočili iz koprske občinske uprave.

NR


Najbolj brano