Ob semedelski promenadi športno-rekreacijski park?

Danes so na koprski občini razgrnili dopolnjen osnutek sprememb in dopolnitev lokacijskega načrta Marina in komunalni privezi, ki na travnatem območju ob semedelski promenadi predvideva gradnjo športno-rekreacijskega parka. Načrt si bo mogoče ogledati v prostorih koprske občinske uprave do 23. februarja.

Na območju ob semedelski promenadi bi lahko zgradili 
športno-rekreacijski park z večjo peščeno površino, namenjeno za odbojko na mivki. Foto: Vir: Ekoper.Si
Na območju ob semedelski promenadi bi lahko zgradili športno-rekreacijski park z večjo peščeno površino, namenjeno za odbojko na mivki. Foto: Vir: Ekoper.Si

KOPER > Gradnja marine, za katero je pred leti koprska občina podelila koncesijo družbi Istrabenz d.d., v prostorskih občinskih aktih sicer še naprej ostaja možna. A ker, kot kaže, do gradnje ne bo prišlo še tako hitro, je občina začela razmišljati o drugačnih, bolj začasnih rešitvah, piše na spletnem portalu koprske občine ekoper.si.

Osnutek sprememb in dopolnitev lokacijskega načrta Marina in komunalni privezi tako predvideva nadaljevanje urejanja javnih obalnih površin in vzpostavitev tako imenovane zelene infrastrukture na območju mestne promenade.

Na tem območju bi tako lahko zgradili športno-rekreacijski park z večjo peščeno površino, namenjeno za odbojko na mivki in uredili spremljajočo infrastrukturo. Uredili bi tudi večnamenske travnate površine, tekaško in kolesarsko stezo in servisne objekte. Celotno območje bi obdajal zeleni pas, ki bi se navezoval na obalno promenado in mandrač, v smeri prometnih površin na vzhodu pa bi predstavljal vizualno in protihrupno zaščito, piše na ekoper.si.

Dokument bo javno razgrnjen v veži upravne stavbe Mestne občine Kopru do 23. februarja, javna obravnava pa bo 10. februarja.

Spletno uredništvo


Najbolj brano