OMV Slovenija je menedžerkam prijazno podjetje

OMV Slovenija ima 71 zaposlenih, od tega je 61 odstotkov žensk. Tudi vodi jih ženska, generalna direktorica Vanja Lombar, ki je obenem edina ženska med enajstimi generalnimi direktorji v državah, v katerih ima OMV svojo mrežo. Nocoj bo v Portorožu v imenu OMV Slovenija prevzela priznanje Managerkam prijazno podjetje za leto 2016, ki ga podeljuje Združenje Manager.

Ekipa OMV Slovenija (z leve): Sabina Merhar je vodja financ in kontrolinga ter prokuristka, 
Vanja Lombar je generalna direktorica, Tina Gladovič vodi oddelek negorivnega trgovinskega 
asortimana,  Valneja Jagodnik pa je vodja računovodstva.
Ekipa OMV Slovenija (z leve): Sabina Merhar je vodja financ in kontrolinga ter prokuristka, Vanja Lombar je generalna direktorica, Tina Gladovič vodi oddelek negorivnega trgovinskega asortimana, Valneja Jagodnik pa je vodja računovodstva. 

KOPER > “To priznanje je potrditev, da smo tudi ženske sposobne uspešno voditi velike gospodarske družbe, kamor se uvršča OMV Slovenija,” pravi Vanja Lombar. “Veseli me, da se v Sloveniji povečuje vidnost ženskih vodij in njihovih dosežkov, saj se moramo na svoji poti do najvišjih položajev vedno znova dokazovati. Ženske imamo nedvomno veliko lastnosti, ki nam pomagajo pri tem, da uspešno upravljamo različne poslovne funkcije,” je prepričana.

Med vodilnimi v OMV Slovenija s sedežem v Kopru je polovica žensk. Med ukrepi, ki spodbujajo napredovanje žensk, so gibljiv delovni čas, delo od doma in sistem nasledstev. Tudi na ravni korporacije OMV spodbujajo ženske menedžerke; uvedene imajo tudi ženske kvote, mentorstva in sponzorstva.

Menedžer leta je Andrej Božič
Generalni direktor Steklarne Hrastnik Andrej Božič bo nocoj prejel priznanje Manager leta 2016. Božiča v Istri poznajo kot nekdanjega predsednika uprave Droge Portorož. V letu 2010 je prevzel vodenje Steklarne Hrastnik, ki je bila tik pred stečajem z bilančno izgubo 4,4 milijona evrov. V nekaj letih se je prelevila v uspešno podjetje. Božič vedno poudarja, da mu je uspelo zato, ker je v središče sanacije podjetja postavil delavce.

OMV Slovenija je lani ustvaril 600 milijonov evrov prihodkov in 18 milijonov evrov čistega dobička, kar je za 41 odstotkov več kot leto pred tem. Skokovito rast dobička pripisujejo diverzifikaciji dejavnosti tako v maloprodaji kot veleprodaji.

Glavna dejavnost ostaja trgovanje z naftnimi derivati. Franšizno mrežo 111 bencinskih servisov v Sloveniji vodi 72 partnerjev upravljalcev, ki zaposlujejo 540 ljudi. KG


Najbolj brano