O usodi ravnateljice šele spomladi

Rezultati izredne revizije v javnem zavodu Obalne galerije Piran, ki so bili napovedani za te dni, bodo znani šele konec februarja.

avnateljica Obalnih galerij Lilijana Stepančič. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
avnateljica Obalnih galerij Lilijana Stepančič. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PIRAN > Izredno revizijo poslovanja javnega zavoda Obalne galerije Piran je na predlog sveta zavoda naročila piranska občina. Izbrana revizijska hiša naj bi se sprva do 22. januarja prebila skozi obširno dokumentacijo, ki jo je prejela, nakar je sporočila občini, da ji bo to uspelo do včeraj. V občinski upravi pravijo, da revizijska hiša ne more sestaviti celotne slike, dokler ne bo opravljena računovodska bilanca prihodkov in odhodkov minulega leta. Šele, ko bo bilanca Obalnih galerij narejena, bo revizijska hiša lahko dokončala svoje delo. A še preden bo občina prejela revizijsko poročilo, naj bi ga s svojim mnenjem dopolnila tudi ravnateljica Obalnih galerij Lilijana Stepančič.

Rezultati revizije naj bi pomagali občinskim svetnikom pri odločanju o tem, ali bodo predčasno prekinili mandat ravnateljici. Svet zavoda ji je septembra izglasoval nezaupnico in občini predlagal, naj sproži postopek njene razrešitve. Zaposleni in sindikat Obalnih galerij ji očitajo negospodarno porabo denarja, neupravičeno zaprtje galerije A+A v Benetkah in predčasno odpoved pogodbe kustosinji. AP


Najbolj brano