O morebitni menjavi uprave Luke po reviziji

“Delo uprave bomo ocenili, ko bomo dobili ugotovitve revizije, ki jo je zahtevala SDH,” je povedal Rado Antolovič, novi predsednik nadzornega sveta Luke Koper. Na včerajšnji seji večina nadzornikov ni bila naklonjena predlogu predstavnice koprske občine Sabine Mozetič o razširitvi dnevnega reda s točko o možni predčasni razrešitvi predsednika uprave.

Rado Antolovič  je bil doslej član nadzornega sveta Luke, zdaj 
pa je njegov predsednik.  Foto: Sonja Ribolica
Rado Antolovič je bil doslej član nadzornega sveta Luke, zdaj pa je njegov predsednik.  Foto: Sonja Ribolica

KOPER > Skoraj pet ur je trajala včerajšnja ustanovna seja nadzornega sveta, vendar je bila namenjena predvsem pripravam na delo, ki čaka nadzornike.

Nadzorni svet v prenovljeni sestavi je včeraj poslušal upravo in oblikoval komisije za delo v prihodnje. Rokave bodo zavihali že kmalu, saj se bodo nadzorniki znova sestali že 28. julija.

Tedaj bomo obravnavali tudi študijo SDH o delu uprave,” je povedal Rado Antolovič. Prav hitrih potez glede menjave uprave ni pričakovati, saj bodo nadzorniki pred kakršnokoli odločitvijo počakali na izsledke revizije, ki jo je na skupščini zahtevala SDH.

“Bolje je, da počakamo na revizijo. Da vidimo, kaj je uprava delala dobro, kaj bi morala delati bolje in zakaj ni. Zato je ta revizija zelo pomembna,” je povedal Antolovič. Glede dela uprave je Antolovič, ki je bil član nadzornega sveta tudi doslej, odvrnil: “Uprava je po moji oceni delala dokaj dobro, seveda pa bi lahko delala tudi bolje.”

Glede vprašanja izvajalcev pristaniških storitev (IPS) je Antolovič pritrdil, da tak način tega poznajo tudi v drugih pristaniščih. “Osebno pa me moti, kar slišim: da so delavci pri IPS precej manj plačani.” S primerom IPS v Kopru se bo poleg revizorjev ukvarjala tudi nova komisija za notranje procese.

To je bila prva seja nadzornega sveta, potem ko so delničarji na nedavni skupščini Luke na predlog SDH zamenjali štiri od petih članov nadzornega sveta, predstavnikov kapitala. Od dosedanjih nadzornikov, predstavnikov kapitala, je ostal le Antolovič, ki so ga imenovali za predsednika nadzornega sveta. Ostali novi člani so še Andraž Lipolt, Milan Jelenc, Barbara Nose in Uroš Ilić, ki je po novem podpredsedniknadzornega sveta.

SONJA RIBOLICA


Najbolj brano