Novoletna darila za najstarejše Koprčane

V kotu kavarne Loggia že stoji praznična jelka, na njej pa 192 unikatnih krogel. Poslikali so jih likovni ustvarjalci iz Slovenije in Italije ter umetniško navdihnjeni uslužbenci koprske občine. Na skorajšnjem dobrodelnem bazarju bodo poslikane krogle tudi prodajali.

 Foto: Alenka Penjak
Foto: Alenka Penjak

KOPER > Dobrodelni bazar bo v sredo, 2. decembra, prodaja izdelkov se bo pričela ob 17.30. Mestna občina Koper bo z zbranim denarjem najstarejšim prebivalcem mestnega jedra kupila novoletna darila, tukajšnji Center za socialno delo pa bo poskrbel, da bodo ta prišla do najstarejših občanov mestnega jedra.

K sodelovanju v dobrodelnem projektu so bili povabljeni vsi likovni ustvarjalci, ki so minula leta sodelovali v projektih Oživimo izložbe in Ekstempore. Vabilo so prejeli tudi uslužbenci Mestne občine Koper, nekaj likovno nadarjenih pa je dejansko poprijelo za čopič in z njim pobarvalo rdečo stekleno ali stiroporno kroglo. Dovoljene so bile vse tehnike in vsi materiali: nastalo je kar 192 stilno in likovno izvirnih, v prazničnem duhu okrašenih unikatov.

Kroglice so dobile kovinske, papirne, volnene, krznene in čipkaste preobleke, posute so z bleščicami, gumbi, lupinami, dodali so jim trakove in verižice, med barvami pa je prevladovala zlata.

Nekateri likovniki so poleg kroglic oblikovali še dodatne novoletne okraske. Slikarki Saška Gajšek in Lidija Špiljak sta za dobrodelne namene podarili svoji sliki z letošnjega ekstempore v mestnem jedru Kopra, umetnik in pedagog Arpad Šalamon pa je podaril niz grafičnih izdelkov. Vedute in slikovita arhitektura mestnega jedra Kopra bodo obliž na marsikatero žalostno zgodbo o starosti, osamljenosti, osebnih in zdravstvenih stiskah, so sporočili ustvarjalci.

ALENKA PENJAK


Najbolj brano