Novih 60 parkirnih mest za stanovalce Ankarana

V Regentovi ulici so si oddahnili - delavci so po dobrih treh mesecih končali urejanje povsem novega parkirišča za stanovalce, pešci pa so poslej tudi varnejši.

V Regentovi ulici je stanovalcem poslej na voljo 60 parkirnih mest. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
V Regentovi ulici je stanovalcem poslej na voljo 60 parkirnih mest. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ANKARAN > Urejanje novega parkirišča v Ankaranu je bilo sklenjeno v petek s slavnostno otvoritvijo, občinske službe pa so odkljukale še enega v nizu projektov, povezanih z mirujočim prometom. Regentovo ulico so že pred časom zaznamovali kot območje, kjer je parkirišče in novo vozišče nujno zaželeno.

Prometna varnost je boljša, tam je nova javna razsvetljava, izboljšan je sistem odvodnjavanja meteornih voda s hriba in iz bližnjega hudournika, ki je velikokrat poplavljal, zaradi česar so imeli stanovalci večkrat mokre noge.

Dela so se začela 12. decembra, izpeljali so jih delavci podjetja Grafist, stala pa so 116.000 evrov. Tam je sedaj 58 parkirnih mest in še dve parkirišči za invalide, prav tako pa se je našel prostor za klančino, po kateri bodo invalidi lahko dostopali do svojih avtomobilov. Nekaj časa pa bodo potrebovali delavci komunale, da dokončajo hortikulturno ureditev. Naslednji v vrsti projektov urejanja mirujočega prometa je parkirišče na Sv. Katarini. AP


Najbolj brano