Nove znamke: krajinski park, delfini in kiti

Pošta Slovenije, Filatelistična zveza Slovenije, Morigenos - slovensko društvo za morske sesalce, Krajinski park Strunjan in Občina Piran so predstavili priložnostne poštne znamke iz serije živalstvo, posvečene delfinom in kitom, ter serije naravni parki Slovenije, ki letos predstavlja Krajinski park Strunjan.

STRUNJAN > “V klubu opažamo, da se ljudje vračajo k tradicionalnemu zapisu dogodkov na razglednico oziroma kuverto, saj je marsikdo že ugotovil, da je zaradi današnje sodobne tehnologije, predvsem telefonov, enostavno ostal že brez svoje lastne zgodovine, predvsem slik,” je ob tej priložnosti dejal Gorazd Budal iz koprskega filatelističnega kluba. Po njegovih besedah se je povečala tudi zbirateljska dejavnost, kar pa pripisujejo organiziranim bolšjim sejmom in zbiranju tovrstnih izdelkov.

“Poštne znamke imajo vse bolj zbirateljsko vrednost, obenem pa pri večini vzbujajo romantično-nostalgična občutja. S tem, da so na znamkah upodobljene tiste zares dragocene stvari, ki jih imamo, nam pomaga, da spet ozavestimo njihovo vrednost,”je komentiral Marko Starman, direktor zavoda Krajinski park Strunjan. Četrtkova predstavitev poštnih znamk je bila del programa ob Tednu sredozemske obale in makroregionalnih strategij, ki ga Slovenija organizira v času predsedovanja Strategiji EU za Alpsko regijo.


Najbolj brano