Nova vodja gospodarskega urada bo Nataša Likar

Nova vodja urada za gospodarske javne službe in promet v Mestni občini Koper bo Nataša Likar, članica županove stranke Koper je naš in koprska občinska svetnica. Na tej funkciji bo zamenjala dosedanjega v.d. Erika Sarkiča, ki je imel vodstvene vajeti v rokah le slabo leto.

Nataša Likar Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nataša Likar Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Nataša Likar je bila direktorica piranske občinske uprave v obdobju, ko je tam županoval Tomaž Gantar. Po njegovem odhodu je opravljala delo višje svetovalke za gospodarstvo in turizem. V Kopru pa je bila ponovno izvoljena na mesto občinske svetnice Popovičeve stranke Koper je naš. Oktobra lani se je potegovala tudi za mesto načelnice koprske upravne enote.

V koprski občinski upravi pojasnjujejo, da so javni natečaj za uradniško delovno mesto podsekretar - vodja urada za gospodarske javne službe in promet objavili 22. maja, in sicer na Zavodu za zaposlovanje, na spletni strani koprske občine in na oglasni deski v avli občine.

Z delom bo začela septembra

Na razpis se je prijavilo pet kandidatov. Kaže, da je bila najbolj prepričljiva prav Likarjeva. “Podpis pogodbe o zaposlitvi je v teku, zato o podrobnostih ne moremo govoriti. Predvidoma bo z delom začela 1. septembra,” navajajo na občini.

Dosedanji v.d. vodje urada za gospodarske javne službe in promet Erik Sarkič ostaja zaposlen v koprski občinski upravi. Njegova dokončna razporeditev bo odvisna od potreb in sistematizacije delavnih mest, pravijo na občini. Po naših neuradnih informacijah ga pričakujejo v službi za informatiko.

V koprski občini pravijo, da drugih kadrovskih novosti ni. So pa konec julija objavili javni natečaj, s katerim iščejo dva občinska redarja.

O razlogih za zamenjavo molčijo

Kaj je botrovalo kadrovski spremembi v občinskem uradu, ostaja neznanka. Na vprašanja, ali so bili s Sarkičevim delom nezadovoljni, ali se je sam odločil odstopiti s funkcije, ali je bil za zamenjavo kak drug razlog, ne odgovarjajo. Sarkič je v.d. vodje urada za gospodarske javne službe in promet postal julija lani, ko je koprski župan Boris Popovič z bliskovitimi rošadami poskrbel za spremembe v nekaterih najpomembnejših občinskih podjetjih in uradih (Komunali Koper, Zavodu za šport, v občinskem uradu za gospodarske javne službe in promet in med podžupani). Sarkič se je pred tem le slabega pol leta kalil kot strokovni sodelavec v uradu za gospodarske javne službe in promet, ki ga je dolga leta vodil Raf Klinar, nato pa dobil pooblastila predstojnika. Klinarja je lani poleti župan iz ne povsem jasnih razlogov odslovil. Ostal je sicer v omenjenem uradu, kjer še danes opravlja druga dela in naloge s tega področja. NATAŠA HLAJ


Najbolj brano