Nova ambulanta za Ankarančane (foto)

Danes so v paviljonu C Ortopedske bolnišnice Valdoltra svečano odprli novo splošno ambulanto. Na otvoritev je prišla tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ANKARAN > Ta sodi pod Zdravstveni dom Koper in že vpisuje paciente. Še to pomlad naj bi se ji pridružila tudi zobozdravstvena ambulanta, ki je že povsem opremljena. Do enote zdravstvenega doma, ki je za prebivalce izjemnega pomena, je prišlo z zglednim sodelovanjem treh partnerjev, Občine Ankaran, Zdravstvenega doma Koper in Ortopedske bolnišnice Valdoltra.

V Ankaranu je doslej delovala ena ambulanta splošne medicine, ki je bila zelo obremenjena, zato so se številni Ankarančani opredeljevali za zdravnike v drugih ambulantah. Z novo ankaransko enoto je Zdravstveni dom Koper vzpostavil povsem novo, dodatno ambulanto. V ambulanti sta zaposleni specialistka družinske medicine Sanja Stanišič in medicinska sestra Ester Vrtovec.

Direktor Zdravstvenega doma Koper Matevž Ravnikar poudarja, da nova ambulanta prinaša enakomernejšo razporeditev pacientov, obenem bo razbremenila izvajalce splošnih ambulant na koprskem območju ter izboljšala dostopnost prebivalcem Ankarana do osnovnih zdravstvenih storitev.

Medicinska oprema, ki jo je zagotovil Zdravstveni dom Koper, obsega tudi aparate za laboratorijske analize v ambulanti, kar bo ambulanti omogočilo visoko stopnjo neodvisnosti. V ambulanti bodo v prihodnje opravljali tudi odvzeme krvi za potrebe zahtevnejših analiz, ki se bodo z dostavo preko kurirske službe opravljale v centralnem laboratoriju v Kopru, nekatere nujne preiskave pa v laboratoriju Ortopedske bolnišnice Valdoltra. AP


Najbolj brano